„Nem én leszek a világmegváltó úszó” – őszinte nyilatkozatot adott Késely Ajna az olimpián

A 22 éves úszó elmondta, hogy milyen célokat tűzött ki maga elé.

Késely Ajna nem jutott döntőbe 400 méter gyorson a párizsi olimpia medencés úszóversenyeinek szombati nyitónapján.

A 22 éves magyar versenyző a harmadik előfutamban úszott többek között a világcsúcstartó ausztrál Ariarne Titmusszal és a hétszeres olimpiai bajnok amerikai Katie Ledeckyvel. Késely a nyolcas pályán 4:08.90 perces idővel hetedikként csapott célba, amivel összesítésben a 13. helyen fejezte be a versenyt. Ennek ellenére nem volt nagyon elkeseredve az értékeléskor.

„Ez a harmadik olimpiám, nagyon sok minden kavarog bennem, főleg mivel egyéniben nem jutottam döntőbe. A pszichológusommal azon dolgoztunk, hogy a tizenkét éves gyerekkori álmomat, ami az olimpiai aranyérem, azt próbáljam meg végre elengedni és csak arra fókuszáljak, amire az én testem és lelkem képes.

El kellett fogadjam, hogy nem én leszek a világmegváltó úszó, hanem azokat tudom motiválni, akik nem a világ csúcsán vannak, de mégis azért küzdenek nap mint nap, mert szeretik. Én is így állok hozzá, az esélytelenek nyugalmával mentem neki. A gyerekkori énem kitűzött célját, hogy olimpiai bajnok legyek, ezt elengedtem. Ezt végre elengedtem, úgy jöttem ki a vízből, hogy ebben benne volt minden, úgyhogy boldogan megyek haza

nyilatkozta Késely, aki elárulta, hogy az elmúlt időszakban Pádár Nikolettel készült sokat, hogy a váltóval minél sikeresebbek legyenek.

Sajnos ez sem sikerült, mert Pádár, Senánszky Petra, Ábrahám Minna és Ugrai Panna 3:37.33 perces idővel hatodik helyen zárt a futamában, amivel összesítésben tizedikként végzett.