Megsérült a műtött térde, bajban a magyar tornász

Lehet, hogy végül a tartalék Székely Zója ugrik be helyette?

Megsérült a súyos sérüléséből a közelmúltban visszatért tornász, Kovács Zsófia műtött térde, ezért kérdésessé vált a szereplése a párizsi olimpián.

Halasi Tamás csapatorvos a magyar női válogatott csütörtöki pódiumedzése után az M1 aktuális csatornán elmondta, a dunaújvárosi sportoló pénteken délelőtt MRI-vizsgálaton vesz részt, utána lesz pontos diagnózis, de a további szereplése kérdésessé vált.

A háromszoros Európa-bajnok Kovácsnak szeptemberben elszakadt a keresztszalag a térdében, ezért nem vehetett részt októberben a belgiumi világbajnokságon.

A műtétje sikeres volt, a felépülése a tervek szerint haladt, de idén a májusi Eb-n, az országos bajnokságon és a világkupaversenyeken sem indult, Székely Zója viszont mindegyiken ott volt.

A magyar szövetség válogatási elvei szerint azonban kettejük között június végén a bukaresti nemzetközi versenyen felemáskorláton dőlt el a nem névre szóló olimpiai kvóta. A román fővárosban a selejtezőben Székely ért el magasabb pontszámot,

Kovács csak első számú tartalék volt, végül mégis szerepelhetett a döntőben, ahol megelőzte Székelyt.

Székely korábban az M1-en arról beszélt, hogy tartalékként készül az olimpiára, és tudomása szerint a becserélésének nincs időkorlátja.

A magyar csapatot Mészáros Krisztofer, Czifra Bettina Lili és Bácskay Csenge alkotja még az olimpián. A férfi selejtezőt szombaton, a nőit vasárnap rendezik.