Fegyelmi eljárás indult a kisgyereket felrúgó karatemester ellen

Az egész magyar karatetársadalom elhatárolódik a karate szellemiségéhez, tanításához, erkölcsi mércéjéhez méltatlan gyermekbántalmazási esettől.

Közleményt adott ki a Magyar Karate Szakszövetség, miután kiderült, hogy a szolnoki kalandparkban egy karatemester bántalmazta a rábízott kisfiút, akinek hátulról nagy erővel kirúgta a lábait, miután a gyerek nem akart felmenni a kalandpark mászórészére.

„A Magyar Karate Szakszövetség és az egész magyar karatetársadalom mélységes felháborodással értesült a sajtóból a szolnoki kalandparkban történt megdöbbentő gyermekbántalmazási esetről, amely egy karatés edzőhöz köthető.

Az egész magyar karatetársadalom, illetve a közmegbecsülésnek örvendő, köztiszteletben álló karatemesterei a közösségünknek, elhatárolódnak a vállalhatatlan, a karate szellemiségéhez, tanításához, erkölcsi mércéjéhez méltatlan gyermekbántalmazási esettől

– olvasható a közleményben.

Amelyből az is kiderült, hogy a szövetség a fegyelmi, valamint etikai és gyermekvédelmi Szabályzatának megfelelő eljárásokat sürgősen megindítja az érintett személy ellen, akit a fegyelmi eljárás lefolytatásának végéig mindennemű karateoktatási tevékenységtől eltilt.

Az érintett férfi a a jászberényi Yakuzák SE elnöke volt, de szerdán lemondott a tisztségéről. Az ügyben a Szolnoki Rendőrkapitányság garázdaság vétségének gyanúja miatt indított nyomozást, míg a thai boksz korábbi profi világ- és Európa-bajnoka, Kunkli Tivadar kihívta a karatemestert.