A kézikapitányt meglepték a játékosai, akik úgy futottak, mint az őrültek

Két héttel az olimpia előtt nagyon jó formában van a csapat Chema Rodríguez szerint.

Chema Rodríguez szövetségi kapitány szerint nagyon jó formában van az olimpiai kvótás magyar férfi kézilabda-válogatott, amely 29-25-re legyőzte Szlovéniát szombaton a győri felkészülési mérkőzésen.

„Nagyon jó mérkőzést játszottunk. Mindkét csapat nagyon kemény volt és magas színvonalon játszott, sok futással, és azt hiszem, ez kedvezett nekünk” – nyilatkozta a meccs után az MTI-nek a spanyol edző.

Hozzátette, nagyon fontos volt ez a találkozó, de nem mutattak meg mindent a felkészülésükből, hiszen az olimpiai meccsek sokkal fontosabbak lesznek, és azokon kell majd megmutatniuk a tudásukat.

A 41. percben még a vendégek vezettek két góllal, ám a magyarok védekezése jelentősen javult, és erre alapozva egy 9-2-es sorozattal eldöntötték a mérkőzést.

Rodríguez úgy fogalmazott: az első félidőben szinte az összes csapat jó állapotban van fizikálisan, de ahogy telik az idő, a játékosok egyre fáradtabbak lesznek, és ez remek lehetőségeket rejt a magyarok számára, „mert úgy gondolom, nagyon jó formában vagyunk”.

Hangsúlyozta: mindenki lehetőséget kapott, mert két játékosuk van majdnem minden posztra. Így mindenki frissebb maradt az utolsó 15 percre, amikor a csapat megmutatta az erejét, ezért sikerült négy találattal nyerni.

Nagyon elégedett vagyok, de már a felkészülés első napján is az voltam, mert láttam a srácok ambícióját, és láttam, hogy mit akarnak elérni az olimpián, és ez nagyon fontos. Már az első napon láttam, hogy készen állnak, és sokat akarnak dolgozni

– tette hozzá Rodríguez.

Aki azt is hozzáfűzte, nagyon sok munkát végeztek az elmúlt két hétben – ebből mostantól visszavesznek némileg –, ezért őt is meglepte a szlovénok elleni meccs, mert azt hitte, hogy játékosai fáradtabbak és lassabbak lesznek, „de úgy futottak, mint az őrültek”.

Ilic Zoran szerint a meccs elején látszott a játékukon, hogy a felkészülés közepén vannak és keményen alapoznak. Hozzátette, a találkozó végére felvették a tempót, ezért tulajdonképpen simán nyertek.

„Folytatódik a felkészülés, a jövő héten megyünk Stuttgartba, ahol a németekkel és Japánnal találkozunk, ott próbáljuk kijavítani azokat a hibákat, amiket ma elkövettünk” – vélekedett a HSV Hamburg jobbátlövője.

Hangsúlyozta, Chema Rodríguez nagyon jól forgatta a csapatot, ennek is köszönhető, hogy a végén fordítani és győzni tudtak. „Mindenki izgatottan várja az olimpiai kiutazást, már én is indulnék,

viszont még nagyon sok feladatunk van, hogy százszázalékos állapotba kerüljünk

– vélekedett Ilic.