Rendhagyó időpontban játszott a női kéziválogatott, de megvolt rá a nyomós oka

Szlovéniában, zárt kapuk mögött játszott Golovin Vlagyimir csapata.

A párizsi olimpiára készülő magyar női kézilabda-válogatott magabiztos győzelmet aratott kedden délelőtt a házigazda szlovénok ellen zártkapus edzőmérkőzésen. A Roglán rendezett találkozón a magyar csapat az elejétől vezetett, a szünetben 19-12-es előnyben volt, végül pedig tíz góllal, 31-21-re győzött, derül ki a szövetség beszámolójából. A magyarok legeredményesebb játékosának Győri-Lukács Viktória bizonyult hat góllal, Klujber Katrin ötször talált be.

A meccs szokatlan időpontban, reggel 9-kor kezdődött, aminek az az oka, hogy mindkét csapatnak lesz ilyen korai mérkőzése az olimpián.

„Elsősorban örülünk a győzelemnek. Másodsorban pedig annak, hogy annak a munkának, amit az elmúlt két hétben elvégeztünk, láttuk az eredményét, visszajelzést kaptunk róla, hogy jó úton haladunk. Természetesen nem vagyunk csúcsformában, de nem is most kell abban lennünk. Minden játékosban van még plusz, ahogy a játékainkat is tudjuk még precízebben végrehajtani, de van még két hetünk erre, az a célunk, hogy az első olimpiai csoportmeccsre legyünk jó formában” – értékelt a szövetség oldalának Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány.

A válogatott az olimpia előtt még két felkészülési mérkőzést játszik: szombaton, Győrben a szlovéneket látja vendégül, majd jövő pénteken, Stuttgartban a németek lesznek az ellenfelek.

Az olimpiát július 25-én kezdi a csapat a házigazda és címvédő franciákkal szemben. Utána Brazília, Angola, Spanyolország és Hollandia lesz az ellenfél a csoportkörben, ahonnan az első négy helyezett jut a negyeddöntőbe. A csoportmeccsek közül kettő, a brazilok majd a hollandok elleni kezdődik reggel kilenc órakor.

Felkészülési mérkőzés

Szlovénia – Magyarország 21-31 (12-19)

Szlovénia: A. Abina, E. Abina, Gros 6, Cernigoj, Dajic, Klemencic, Lazovic 2, Ljepoja 3, Mavsar 2, Omoregie 4, Spreitzer, Stanko 1, Svetik, Varagic 3, Vojnovic. Szövetségi kapitány: Dragan Adzsics.

Magyarország: Böde-Bíró, Janurik, Szemrey (kapusok), Albek 3, Bordás 2, Debreczeni-Klivinyi, Füzi-Tóvizi, Győri-Lukács 6, Kácsor 1, Klujber 5, Kuczora 4, Márton 2, Papp 4, Pásztor, Simon 1, Szöllősi-Schatzl 1, Vámos 2. Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir.

Kapcsolódó
A megszűnés határán áll a Buducnost kétszeres BL-győztes női kézicsapata
Kiszállt a főszponzor, elmentek a légiósok. Mi lesz így a válogatottal?