„Sem a játékosoknak, sem az edzői stábnak nem volt egyszerű pillanat” – Golovin Vlagyimir kihirdette a női kéziválogatott olimpiai keretét

Összesen 17-en alkotják a keretet, hárman közülük tartalékok.

Két balátlövő, Szöllősi-Zácsik Szandra és Juhász Gréta, valamint egy jobbszélső, Faluvégi Dorottya maradt ki a magyar női kézilabda-válogatott olimpiai keretéből. A magyar szövetség közösségi oldalán pénteken megjelent videóban Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány elmondta, hogy a kerettagok közül a kapus Szemerey Zsófia, a beálló Pásztor Noémi és a balátlövő Kácsor Gréta tartalék lesz.

„Második hete dolgozunk együtt, nagyon jó formában vannak a lányok, így nehéz volt a döntés a szakmai stábbal együtt, de 17 fősre kellett szűkítenünk a keretet.

Sem a játékosoknak, sem az edzői stábnak nem volt egyszerű pillanat a kerethirdetés, hiszen mindenki ott akar lenni az olimpián.

Sok szempontból megvizsgáltuk, melyik összetételben lenne a legjobb a csapat. Tizenhét játékos folytatja tovább a munkát, jönnek a felkészülési meccsek, bízom benne, hogy nem lesz sérülés” – mondta a kapitány.

A párizsi olimpia kézilabdatornáján a csapatokat 14 játékos és három tartalék alkotja. Előbbiek az olimpiai faluban, utóbbiak azon kívül, szállodában laknak majd.

A női csapat előbb jövő kedden Roglán, majd szombaton Győrben játszik edzőmérkőzést a szlovénokkal, július 19-én Stuttgartban pedig a házigazda németekkel találkozik. Az ötkarikás tornát július 25-én kezdi a házigazda és címvédő franciákkal szemben. Utána Brazília, Angola, Spanyolország és Hollandia lesz az ellenfél a csoportkörben, ahonnan az első négy helyezett jut a negyeddöntőbe.

A magyar keret

kapusok: Böde-Bíró Blanka (Ferencváros), Janurik Kinga (Ferencváros), Szemerey Zsófia (Metz HB, francia, tartalék)

jobbszélső: Győri-Lukács Viktória (Győr)

jobbátlövők: Klujber Katrin (Ferencváros), Albek Anna (Mosonmagyaróvár), Papp Nikoletta (SCM Gloria Buzau, román)

irányítók: Vámos Petra (Metz HB, francia), Debreczeni-Klivinyi Kinga (Budaörs), Simon Petra (Ferencváros)

beállók: Bordás Réka (Ferencváros), Füzi-Tóvizi Petra (Debrecen), Pásztor Noémi (Neptunes de Nantes, francia, tartalék)

balátlövők: Kuczora Csenge (Thüringer HC, német), Kácsor Gréta (Gloria Bistrita-Nasaud, román, tartalék)

balszélsők: Márton Gréta (Ferencváros), Szöllősi-Schatzl Nadine (Budaörs)

Kapcsolódó
„A jó hír, hogy ennél rosszabbak nem lehetünk” – nagyon megverték a francia kéziválogatottat
A hazai olimpiára készülő Franciaország 12 góllal kapott ki Norvégiától.