Hiába a tinédzser óriási futása, egy banális hiba miatt nem hitelesíthető világcsúcsként

Igaz, még 19 éves, lesz ideje újra megpróbálni, de így is bosszantó lehet.

Minden idők legjobb eredménye marad, de nem hitelesíthető világcsúcsként a kanadai Christopher Morales Williams férfi 400 méteren futott fedett pályás rekordja.

Az Egyesült Államok Atlétika és Mezeifutó Edzőinek Szövetsége (USTFCCCA) közösségi oldalán tudatta, hogy a mindössze 19 éves sprinter szombati ideje azért nem lesz ratifikálható,

mert problémák voltak a rajtgépekkel az Arkansas állambeli Fayettville-ben rendezett amerikai egyetemi régiós (dél-keleti) bajnokságon.

A Georgia Egyetem futója szombaton 44.49 másodperccel nyerte a kétkörös távot, mely három századdal jobb minden idők eddigi legjobbjánál, az amerikai Michael Norman 2018-ban elért eredményénél. A nemzetközi szövetség honlapja szerint a világcsúcs azonban nem Normané, hanem a szintén amerikai Kerron Clementé, aki 2005 óta tartja a rekordot 44.57-tel.

A USTFCCCA bejegyzésében azt is hangsúlyozta, hogy a verseny után Williamstől vettek mintát a doppingvizsgálathoz, így az nem akadályozta volna az idő világcsúccsá hitelesítését.