Valter Attila nagyot bukott idei első versenyén

A tömegbukásnál átesett egy versenyő biciklijén, majd rajta is átestek.

Szerencsétlenül alakult Valter Attila idei bemutatkozása, mivel hétfőn az Egyesült Arab Emírségekben zajló kerékpáros körverseny nyitószakaszának befutójánál belekeveredett egy tömegbukásba.

Az al-Dafra Walk Madinat Zajed és Liva közötti 141 kilométeres etap sprintbefutóval zárult. Kétszáz méterre a céltól a mezőnyben az út mindkét oldalán nagy tempónál több versenyző elesett, köztük Valter is. A televíziós felvétel tanúsága szerint bukása után a Visma-Lease a Bike magyar bajnok klasszisa csípőjét fogva felállt, majd visszaült a kerékpárra.

A leggyorsabb a belga Tim Merlier (Soudal Quick-Step) volt 3:09:55 órával, mögötte a holland Arvid De Kleijn (Tudor) végzett a második, az olasz Jakub Mareczko (Corratec-Vini Fantini) pedig a harmadik helyen.

Valter Attila – akinek ez az első versenye a 2024-es évben – a 123. helyen ért célba azonos idővel, és összesítésben a 119. helyen rangsorolták.

Az etapot követően a Visma-Lease a Bike honlapján megszólalt Maarten Wynants sportigazgató is, aki kiemelte: egyelőre úgy tűnik, Valter folytathatja a viadalt.

Attila belekeveredett a tömegbukásba, és jelenleg kissé viharvert. Első pillantásra nem tűnik súlyosnak a sérülése. Örülünk, és egyelőre úgy tűnik, folytathatja a versenyt