A statisztika alapján már oda is lehet adni az Australian Open trófeáját Djokovicnak

Akkor vette el Fritz adogatását, amikor kellett.

Novak Djokovic négy játszmában legyőzte Taylor Fritzet, és ezzel bejutott az elődöntőbe az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

Djokovic rövidítésben nyerte meg az első játszmát, majd a másodikban 6:4-gyel egyenlített az amerikai. A címvédő Djokovic az első 15 bréklabdájából egyet sem tudott értékesíteni, de a harmadik és a negyedik játszmában már sikerrel járt, és a meccs után úgy fogalmazott, akkor vette el ellenfele adogatását, amikor kellett.

A 36 éves szerb teniszező 102. mérkőzését játszotta az Australian Openen, és ez volt sorozatban a 33. sikere, összesítésben pedig a 94. győztes meccse. Emellett rekordot jelentő 48. GS-elődöntőjére készülhet.

Djokovic 11. alkalommal jutott be az elődöntőbe a melbourne-i Grand Slam-tornán, és eddig mindig meg is nyerte, ha ott volt a legjobb négy között.

Most az olasz Jannik Sinner vagy az orosz Andrej Rubljov mérkőzésének győztese próbálkozhat meg azzal, hogy megállítsa.

A nőknél az alsó ágon érvényesült a papírforma, vagyis a második kiemelt Arina Szabalenka a negyedik helyen rangsorolt Coco Gauff-fal találkozik a négy között.

A címvédő Szabalenka mostanáig egyetlen szettet sem vesztett az idei Australian Openen és előző négy találkozójának egyike sem volt hosszabb 68 percnél. A világranglistán 11. Barbora Krejcikova – a Roland Garros 2021-es bajnoka – sem tudta megszorítani a negyeddöntőben a rangsorban második Szabalenkát, akinek ezúttal 74 percre volt szüksége az újabb kétjátszmás győzelemhez.

A cseh játékos annyit elért, hogy a mérkőzésen kétszer is elvette esélyesebb riválisa adogatójátékát, azonban ez kevés volt a lehengerlően játszó fehérorosz ellen. Szabalenka zsinórban 12 győzelemnél jár Melbourne-ben, és sorozatban a hatodik GS-tornáján játszhat elődöntőt.

Eredmények, negyeddöntő:

férfiak:
Djokovic (szerb, 1.) – Fritz (amerikai, 12.) 7:6 (7-3), 4:6, 6:2, 6:3

 

nők:
Gauff (amerikai, 4.) – Kosztyuk (ukrán) 7:6 (8-6), 6:7 (3-7), 6:2
Szabalenka (fehérorosz, 2.) – Krejcikova (cseh, 9.) 6:2, 6:3