Megfuttatná a lassabb magyarokat a horvát kézikapitány

Goran Perkovac szerint nem minden csapat rendelkezik olyan minőséggel, mint a horvát válogatott.

„Reggel mindig okosabb az ember, mint az este. Készítettünk elemzéseket, sok mindent átnéztünk. Akadnak pozitív dolgok, de negatívak is” – nyilatkozta Goran Perkovac, horvát férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a csütörtöki, franciáktól elszenvedett 34-32-es vereséget követően.

„Nagyon jó meccset játszottunk, de azt azért nem mondanám, hogy elsőrangút. Sajnos túl sokat hibáztunk, 16 technikai hibánk volt, ebből legalább öt passzt közvetlenül az ellenfél kezébe adtunk, aki vagy kontrázott, vagy az üres kapuba lőtt. Ezen a szinten ezt nem tudjuk elviselni. Fiatal játékosaink többsége először vesz részt nagy versenyen, remélem, sokat profitálnak majd belőle, mert óriási a bennük rejlő potenciál.”

Perkovac szerint ha az ellenfél jobb és úgy nyer, az rendben van. De a győzelmeket nem szabad elajándékozni úgy, mint Ausztria vagy Franciaország ellen.

Kicsit szerénytelen leszek: én nem látok olyan csapatot, amelyik sokkal jobb lenne nálunk, amellyel ne tudnánk harcba szállni, és ne tudnánk megbirkózni vele.

A franciák elleni meccsen háromszor-négyszer jöttünk vissza mínusz háromból, egyszer talán még mínusz négy is volt. Erre kell építenünk, mert nem minden csapat rendelkezik ezzel a minőséggel.”

A szakember elmondta, hogy a rutinos Domagoj Duvnjakkal kapcsolatban nem túl optimista, a Kiel 35 éves klasszisa ugyanis borzasztóan érzi magát, magas a láza, még mindig fáj az egész teste.

A csapat ráadásul már a második meccsen elveszítette egyik átlövőjét, Ivan Martinovicot, de Perkovac úgy fogalmazott, nem szeretek panaszkodni, így kell megoldani a folytatást. Például szombaton a magyarok ellen.

Magyarország fizikálisan erősebb Franciaországnál, de szerintem játékosai egy kicsit lassabbak. Futtatni kell őket, és ha ezt meg tudjuk tenni, nagy esély van a sikerre.

A magyarok sokat játszanak Bánhidire, akivel szemben nagyon nehéz védekezni. Minden a labda sebességétől és az átmenettől függ, nincs értelme birkózni az ellenféllel.”

Kézilabda, Eb, az I-es középdöntő csoport állása

1. Franciaország 4 pont
2. Ausztria 3 pont
3. Magyarország 2 pont (62-55)
4. Németország 2 pont (56-57)
5. Horvátország 1 pont
6. Izland 0 pont

 

A szombati program
15.30: Franciaország – Izland
18.00: Magyarország – Horvátország
20.30: Németország –Ausztria

Kapcsolódó
Rasszizmussal vádolják a francia kézisek a horvát szurkolókat
Az ellenfél drukkerei poharat dobtak a kispadhoz és állítólag nem odaillő kifejezéseket használtak.