Egyetlen meccsen kapott ki a junior kéziválogatott a vébén, a döntőben

Az U21-es válogatott fantasztikusan szerepelve ezüstérmet nyert a világbajnokságon.

A magyar férfi junior kézilabda-válogatott ezüstérmet szerzett a világbajnokságon, miután Németországtól 30-23-ra kikapott a döntőben.

Mindkét együttes százszázalékos mérleggel jutott a fináléba, amelyre vasárnap reggel elkeltek az utolsó belépőjegyek is, így telt ház, 8200 néző várta a csapatokat. A magyarok támadásban tudatosan lassították a játékot, türelmesen kézilabdáztak, az első húsz percben kiegyenlített küzdelem folyt a pályán.

Ezután ellépett a házigazda, időt kért inkább Sótonyi László szövetségi kapitány, de ez sem segített feljavítani a gyengélkedő támadójátékot. A németek a szünetben már 14-11-re vezettek, és csak öt perc telt el a második félidőből, amikor Sótonyi ismét időt kért, majd kapust cserélt, mert továbbra is jobb volt a német válogatott. Mínusz hatnál még megrázta magát a magyar csapat, de nem tudott igazán közel férkőzni a németekhez, akik rendkívül jól játszottak és egy 5-1-es sorozattal le is zárták a döntőt.

A magyarok az 1977-es ezüst és a 2005-ös bronz után harmadszor nyertek érmet U21-es világbajnokságon, 46 év elteltével szerepelhettek ismét a döntőben.

Végeredmény – U21-es vb, döntő

Németország-Magyarország 30-23 (14-11)

a magyar gólszerzők: Imre 5, Lukács, Sisa 4-4, Papp, Fazekas 3-3, Krakovszki Zs. 2, Ilic, Karai 1-1
lövések/gólok: 47/30, illetve 44/23
gólok hétméteresből: 3/2, illetve 5/5
kiállítások: 4, illetve 2 perc