Versenyzőtársa mentette meg a hídon lógó kerékpárost

A franciaországi Etoile de Bessége kerékpárverseny második szakaszát egy súlyos baleset miatt előbb félbe kellett szakítani, majd törölték is a szervezők: egy szűk hídon történő bukás következtében ugyanis elakadt a mezőny.

A legrosszabbul a francia Valentin Ferron (TotalEnergies) járt, a 24 éves sportoló ugyanis egy ideig a hídon lógva kapaszkodott, és csak versenyzőtársa, Axel Laurance (Alpecin-Deceuninck) segítségével sikerült visszamásznia.

Mindent megtettem, hogy ne essek el, de nem sikerült. Aztán hirtelen azon kaptam magam, hogy már a hídról lógok, kezem a falon, a lábam pedig a levegőben van. Szerencsére Axel segített, nagyon hálás vagyok neki

– mondta Ferron.

A baleset akkora volt, hogy a szervezőknek nem maradt elegendő mentőautójuk, így végül a szakasz törlése mellett döntöttek.

„Három mentőautónak kellett elhagynia a versenyt, és ezért nem tudtuk garantálni a biztonságot, ha valami történik a következő kilométereken” – magyarázta Claudine Fangille versenyigazgató. A versenyzők így a mindegy 20 km-re lévő célba szép lassan gurultak be.