Djokovic továbbra sincs beoltva, de kitoloncolás helyett már szeretettel üdvözölték az ausztrálok

Az Australian Open igazgatója szerint őt kell megvernie annak, aki bajnok akar lenni.

Az ausztrál nyílt teniszbajnokság igazgatója szeretettel üdvözölte Novak Djokovicot Ausztráliában egy évvel azután, hogy a koronavírus elleni védőoltás hiánya miatt, hosszú huzavona végén kitiltották az országból a szerb világsztárt, aki így nem indulhatott el a 2022-es versenyen.

Craig Tiley nem csupán köszöntette az Australian Open kilencszeres bajnokát, hanem egyértelműen a férfi verseny favoritjának nevezte őt.

Azt hiszem, miközben beszélünk, ő éppen landol Adelaide-ben, és azt gondolom, hogy ő lesz az a játékos, akit le kell győzni a bajnoki címért

– méltatta Djokovicot Tiley.

Novak Djokovic háromszoros címvédőként utazott el 2022 januárjában Melbourne-be, de oltatlansága miatt nem engedték be a repülőtéren Ausztráliába. A vízumát később egy bírósági döntés nyomán visszakapta, majd többször edzett a verseny helyszínén és ellenfelet is kapott a sorsoláson, ám ezután ismét érvénytelenítették belépési engedélyét, végül elutasították fellebbezését, és haza kellett utaznia.

A január 15-én kezdődő 2023-as versenyen már biztosan nem lesz ilyen problémája, mivel már nincs szükség oltási igazolásra a szerepléshez. Egy statisztika, ami nem ígér jót Djokovic ellenfeleinek: legutóbbi 29 meccsét megnyerte Melbourne-ben, és az utolsó 75 Australian Open-mérkőzéséből csak hármat veszített el.