Ilyen elismerés csak a legendáknak jár: felsorakozott az egész csapat, hogy gratuláljon az ellenfél góllövőjének

Alekszandr Ovecskin minden idők második leggólerősebb játékosa lett az NHL történetében. Már csak Wayne Gretzky van előtte.

Magyar idő szerint szombaton hajnalban a Washington Capitals legyőzte 4-1-re a Winnipeg Jetset, amivel folytatta jó szériáját, ez volt ugyanis a csapat negyedik egymást követő győzelme az észak-amerikai jégkorong-bajnokság, az NHL alapszakaszában.

A győzelemből két góllal vette ki a részét Alekszandr Ovecskin, akinek még az ellenfél játékosai is gratuláltak a meccset követően.

Ovecskin a Jets elleni duplájával már 802 gólnál jár az alapszakasz-meccseket figyelembe véve, amivel megelőzte Mr. Hockey-t, azaz Gordie Howe-t az örökrangsorban, és már csak Wayne Gretzky van előtte ebben a mutatóban. Minden idők legnagyobb hokisa 894-ig jutott, páratlan karrierje során.

Sosem gondolná az ember, amikor ebbe a ligába érkezik, hogy egy napon majd megdönti Howe vagy Gretzky valamelyik rekordját. Mindenki úgy van vele, hogy oké, itt vagyok a legjobbak között, kiadok magamból mindent. Úgyhogy, ami most történik, az maga a csoda, tudják, nagyon különleges pillanat

– mondta a 37 éves Ovecskin, akit libasorba állva vártak a jégen a Winnipeg-játékosok, és mindenki kezet fogott vele gratuláció gyanánt. Csak a rájátszásban, egy párharc lezárása után szoktak kezet rázni egymással a hokisok.

A 2004-es draft első helyén kiválasztott, 2018-ban a Capitalst bajnoki címig vezető Ovechkin alighanem rámegy Gretzky gólrekordjának megdöntésére, ugyanis a 2025-26-os szezonig szóló szerződése van a Capitalsnál – karrierje egyetlen NHL-csapatánál.