Nem engedték felszállni a repülőgépre a kézi Eb-re tartó szövetségi kapitányt

A Holland Kézilabda Szövetség bejelentése szerint Per Johansson, a női válogatott svéd szövetségi kapitánya később utazik el Észak-Macedóniába, a pénteken kezdődő Európa-bajnokság egyik helyszínére. A szakembert a hírek szerint az útlevelével kapcsolatos adminisztratív kihívás miatt nem tudott elrepülni a csapattal.

„Nem stresszelek, a lehető leggyorsabban megpróbálok Szkopjéba utazni. A csapat jól felkészült a tornára és segítőm, Ricardo Clarijs személyében jó kezekben van” – mondta Johansson.

A svéd lapoknak azonban már beszédesebb volt az 54 éves szakember, elmondta, hogy Dortmundban nem engedték fel a szkopjei járatra, állítólag azért, mert január 30-án lejár az útlevele, de legalább három hónapig érvényesnek kellene még lennie.

Johansson szerint azonban nem ez az igazi ok.

Szörnyű érzésem van, meggyőződésem, hogy azért nem engedtek fel, mert tele volt orosz pecsétekkel

– mondta az Aftonbladetnek.

Johansson csaknem két évig volt edző Rosztovban, végül az oroszok Ukrajna elleni háborúja miatt távozott.

A 2019-es világbajnok Hollandia a 2020-as Eb-n a 6., a tavalyi olimpián az 5., míg a vébén a 9. helyen végzett. A mostani Eb-felkészülés azonban nagyszerűen sikerült, októberben hat meccset vívott, Dániát kétszer, Svájcot, Brazíliát és Norvégiát egy-egy alkalommal verte, és csupán utóbbitól szenvedett egy vereséget.

Az Európa-bajnokságon sorrendben Románia, Észak-Macedónia és Franciaország lesz az ellenfele a C csoportban.

Kapcsolódó
Tíz éve Eb-bronzot nyert női kézicsapatunk, most a nyolc közé jutás sem biztos
Nem kivitelezhetetlen az Európa-bajnoki terv, de elég nagy javulás kellene hozzá.