Ezúttal nem hibázták el az üres kaput, legyőzték a németek a magyar kéziseket

Nagyon hajrázott Chema Rodríguez csapata, de így is egygólos vereséget szenvedett.
Kapcsolódó cikkek

A szombati döntetlen után 30-29-re kikapott Németországtól a magyar férfi kézilabda-válogatott a vasárnap Kasselben rendezett felkészülési mérkőzésen.

Kapcsolódó
Üres kapus lövést rontottak a végén a német kézisek a magyarok ellen
Mutatjuk, milyen drámai hajrával alakult ki a 31-31-es végeredmény.

A magyarok kezdték jobban a meccset, de a házigazda egy 6-1-es sorozattal fordított, majd jó védekezéssel és gyors ellenakciókkal tovább növelte a különbséget. A 20. percben Andreas Wolff hétméterest hárított, a másik oldalon pedig Marcel Schiller góljával már hét gól, 13-6 volt az előny.

A félidő hajrájában volt 16-9 is az állás, azonban az utolsó percekben 4-1-es sorozattal csökkentette hátrányát a vendégcsapat (17-13).

A második felvonást is a magyarok kezdték jobban, remek védekezésüknek és az akadozó német támadójátéknak köszönhetően 18-17-re sikerült felzárkózni, ám a házigazda egy időkérés után ismét ellépett, és 24-20-nál, majd 25-21-nél visszaállította a félidei négygólos különbséget.

Úgy tűnt, ez a mérkőzés már biztos hazai sikert hoz, az 56. percben Timo Kastening találatával 29-25-re alakult az eredmény.

A sorozatos labdavesztések azonban sokba kerültek, Székely Márton néhány védése mellett Szita Zoltán, Szöllősi Szabolcs és Leimeter Csaba is betalált (29-28).

Már csak egy perc volt hátra, amikor a németek eladták a labdát, Chema Rodríguez szövetségi kapitány időt kért és levitte a kapust. Szita egyenlített is a 7 a 6 elleni játékban, ám Johannes Golla két másodperccel a vége előtt középkezdésből az üresen maradt hálóba lőtt, beállítva a 30-29-es végeredményt.

Egy nappal korábban a felek 31-31-es döntetlent játszottak, akkor a németek ugyanígy üres kapus lehetőséggel zárhatták a mérkőzést, de akkor rosszul céloztak.

Alfred Gíslason csapata számára a két mérkőzés fontos volt az áprilisi világbajnoki selejtező előtt, ahol Feröer ellen lép pályára.

A magyarok Izrael csapatával találkoznak, miután a rivális kettős győzelemmel búcsúztatta Litvániát. A párharcok győztesei kijutnak a svéd-lengyel közös rendezésű 32 csapatos vébére.

Felkészülési mérkőzés

Németország – Magyarország 30-29 (17-13)
a magyar gólszerzők: Topic 6, Pedro 4, Balogh Zs. 4, Szöllősi 3, Szita 2, Kovacsics 2, Ancsin 2, Sipos 1, Leimeter 1, Juhász 1, Ligetvári 1, Fazekas 1, Bujdosó 1.