Négy éve egy kivillanó mell miatt elbukott, most olimpiát nyert a francia jégtánckettős

A négyszeres világ- és ötszörös Európa-bajnok Papadakis, Cizeron duó mindenkit elbűvölt.
Kapcsolódó cikkek

Négy éve hihetetlen balszerencsével maradt le az aranyéremről a francia Gabriella Papadakis, Guillaume Cizeron páros a jégtáncosok versenyében, akkor Gabriellát cserbenhagyta a ruhája és a rövid program közben több alkalommal is kivillant a melle.

Kapcsolódó
Kivillanó melle miatt zokogott a francia jégtáncos a téli olimpián
A váratlan incidens ellenére a második helyről várja a folytatást a francia páros.

A hiba miatt pontokat veszítettek és végül be kellett érniük az ezüstéremmel.

A négyszeres világ- és ötszörös Európa-bajnok kettős a legrosszabb rémálomnak nevezett phjongcshangi teljesítmény után Pekingben aztán felért a csúcsra.

Kapcsolódó

A vasárnapi rövidprogram után szoros volt a verseny az első három duó között. Papadakisék előnye csupán két pont volt az orosz Viktorija Szinyicina, Nyikita Kacalapov duó előtt és kevesebb, mint négy a harmadik helyen álló amerikai Madison Hubbell, Zachary Donohue párral szemben.

Az MTI tudósítása szerint hétfői kűrök során ugyanakkor mindhárom pár hibátlanul korcsolyázott, s mivel közülük a franciák mutatták be a legjobb gyakorlatot, végül közel hat ponttal utasították maguk mögé az oroszok kettősét. Szinyicina és Kacalapov a szabadkorcsolyázásban is minimálisan jobb volt Hubbelnél és Donohue-nál, így megszerezték az ezüstérmet, az amerikaiak pedig a bronznak örülhettek.

Téli olimpia, jégtánc

1. Gabriella Papadakis, Guillaume Cizeron (Franciaország) 226,98 pont
2. Viktorija Szinyicina, Nyikita Kacalapov (Orosz Olimpiai Bizottság) 220,51
3. Madison Hubbell, Zachary Donohue (Egyesült Államok) 218,02