Az 57 éves, veseátültetett sportolónő versenyre hívta az egészségeseket

Berente Judit, az év parasportolója, aki 25 éve él az új vesével különleges kihívást kezdeményezett.

Berente Judit, az év parasportolója 25 éve él az új vesével. Szervátültetettként élete részévé vált a testmozgás, ezért most nem csak virtuális versengésre buzdít.

Az idén a szervátültetettek téli világjátékán három aranyérmet szerző 57 éves sportolónő Millió lépés az életért címmel tett közzé egy kihívást.

Az augusztus 23-tól, a tokiói paralimpia rajtjától október 30-ig tartó tíz hetes program tíz szakaszból áll. Egy szakasz egy hétig, hétfőtől vasárnapig tart és egyénileg vagy 5 fős csapatokban lehet résztvenni rajta sétálva, fuva, vagy a kerékpározástól az úszáson, vitorlázáson át akár a táncig további 113 féle különböző mozgásformát lépésszámmá alakítva.

A milliolepes.hu weboldalon vagy a „milliólépés” okostelefonos alkalmazás segítségével lehet rögzíteni és lépéssé, illetve valós távolsággá átalakítani a különböző mozgásformákat, így a résztvevők virtuálisan gyűjthetik majd a kilométereket, az így megtett képzeletbeli útjukat pedig térképen követhetik.

Minden szakasznak van egy szervátültetettekből álló kihívó csapata, akikkel összemérhetik a résztvevők a tudásukat, és egy-egy szakasz lezárultával egyéni és csapat győztest hirdetnek a szervezők a megtett lépések száma alapján.

A kihívás célja, hogy az egészséges és szervátültetett emberek együtt mozduljanak meg egy jó ügyért: a COVID sújtotta szervátültetett gyermekek és felnőttek megsegítésére valamint a betegedukációs és egészséges életmódot oktató programjaink támogatása érdekében.Hajrá!