Mégsem pletyka: Háfra és Schatzl sem hosszabbít a Fradival

A klub fájlalja, hogy Háfra a Fradi ikonjává válhatott volna, mégsem ezt választotta.
Kapcsolódó cikkek

Azok után, hogy internetes fórumok és a Nemzeti Sport is megírta, Háfra Noémi, valamit Schatzl Nadine távozik az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapatától, a klub néhány nappal később közleményben megerősítette mindezt.

A Fradi.hu hivatalos bejelentése szerint, bár mindkét válogatott játékost szerették volna megtartani, ők nem hosszabbítottak a 2021 nyarán lejáró szerződésükön.

Háfra Noémi: Inkább sportolok és játszom, mint bezárkózom
A Fradi átlövője rosszul viselte, hogy egy hónapig kimutatható volt a szervezetében a koronavírus.

Háfra Noémi 2013-ban, 15 éves korában igazolt a Ferencvároshoz, előbb az utánpótlás csapatokban, majd az MTK-nál töltött kölcsönidőszakot követően a felnőtt együttesben is meghatározó játékossá vált. Schatzl Nadine két évvel később, 2015-ben lett a Fradi játékosa.

„Háfra Noémit gyerekkora óta nevelgettük, komoly szintre ért, és olyan életút állhatott volna előtte, mint Kökény Beatrixé vagy Szucsánszki Zitáé.

Hozzájuk hasonlóan a Fradi ikonjává válhatott volna, ezért furcsa és fájó számunkra, hogy nem szeretett volna maradni, de el kell fogadnunk, hogy ez már más világ, hogy ez már nem mindenki számára vonzó

– mondta Bognár László, a kézilabda-szakosztály ügyvezető igazgatója.

„Schatzl Nadine is fontos játékosunk, meghatározó személyiség az öltözőben és a pályán is, számítottunk volna rá mindkét színtéren a jövőben is. A klub mindent megtett azért, hogy szerződést hosszabbítson a játékosokkal, de ők más csapatba szerettek volna igazolni.”

Ismét a Fradiból igazolhat válogatott kéziseket a Győri ETO
Sajtóhírek szerint Schatzl Nadine és Háfra Noémi is távozhat jövő nyáron.

A két játékos nyártól a Győri Audi ETO KC-ban folytatja, ezt a klub megerősítette.

„Évek óta figyeltük Noémi játékát, egyértelműen a magyar kézilabdázás legnagyobb tehetségéről van szó. Az elmúlt években nagyon sokat fejlődött, és bízom benne, hogy Győrben még jobb játékossá válhat, ami nem csak nekünk, hanem a magyar válogatottnak is az érdeke.

Korábban is elmondtam, hogy ha van olyan magyar játékos, aki a Győri Audi ETO KC szintjét képviseli, akkor mindent megteszünk, hogy Győrben szerepelhessen. Noémi maximálisan megfelelt az elvárásainknak, éppen ezért hároméves szerződést írtunk alá

– nyilatkozta Bartha Csaba elnök.

Háfra azt mondta, megtisztelő, hogy Győrbe igazolhat, de azért lehetek jövőre a klub játékosa, mert eddig sem ijedt meg soha a kihívásoktól.

„Nem félek a versenyhelyzetektől, és természetesen mindent szeretnék megtenni majd a közös sikerekért. Várom már a közös munkát, de nyárig természetesen minden megteszek jelenlegi csapatomért” – nyilatkozta Háfra Noémi.

2021-22-ben Fodor Csenge társa a balszélen válogatott poszttársa, Schatzl Nadine lesz, aki szintén három évre írt alá.

„Örülök, hogy jövő nyártól újra Győrben szerepelhetek, és természetesen komoly célokkal érkezem: szeretnék minden fronton első lenni az Audi ETO-val! Várom már, hogy kezdődjön a közös munka” – nyilatkozta.

Kiemelt fotó: Fradi.hu