Győztes góllal mutatkozott be Hollandiában a magyar pólókapus

György Dávid nem először talált be az ellenfelek kapujába.
Kapcsolódó cikkek

Nem először fordult elő György Dávid pályafutásában, hogy vízilabdakapusként gólt szerzett. Az azonban egészen egyedülálló, hogy hollandiai debütálásakor egy győztes találattal köszönjön be.

Egészpályás kapusgólt villantott a magyar játékos - videó
A vízilabda OB I-ben sült el György Dávid keze.

A 25 éves játékos az előző szezonban még Kaposváron védett, azonban a koronavírus miatt félbeszakadt bajnokság után Hollandiába, az AZC Alphen csapatához szerződött.

„A meccs a vége felé járt, döntetlen volt az állás. Nem beszéltük meg előre, nem készültünk kifejezetten erre a megoldásra. Spontán alakult így, s kicsit rizikós is volt a dolog, 8-8-as állás, az első bajnoki… De mindenféleképpen nyerni szerettünk volna. Az utolsó akció előtti időkérésnél úgy küldött fel minket az edzőnk, hogy próbáljuk megnyerni a meccset. Úgy alakult, hogy én kerültem oda” – nyilatkozta a Vlv.hu szakportálnak.

Sokan gratuláltak, a gólt megosztottam, oda is érkeztek kommentek, aki ismer, írta, hogy végre ki tudok teljesedni, mert kifejezetten nekem való ez az új szabály, hiszen szeretek kapura lőni

– tette hozzá.

Elmondta, a csapat fele magyar, Makláry Ádám, Nagy László és Kelemen Zoltán már régóta Hollandiában vízilabdázik, de most érkezett Kincses Attila, aki korábban Portugáliában pólózott.

A portál megjegyzi, hogy György Dávid korábban már szerzett gólt a magyar ob I-ben is, ahol 2017-ben egész pályás gólt lőtt a saját kapuja előteréből a Kaposvár-Szentes meccsen, 2019 februárjában ezt megismételte a Népligetben a Fradi ellen, míg tavaly novemberben, a Kőér utcában megrendezett Honvéd-Kaposvár bajnokin akcióból talált be.

Kiemelt fotó: AZC Alphen