Ilyen durva koronavírus-helyzet még egy magyar csapatnál sem volt

Az OSC nem lesz ott a vízilabda Magyar Kupa négyes döntőjén. Tíz játékos is koronavírusos volt, egyikük kórházban van kétoldali tüdőembóliával, egynek pedig tüdőgyulladása van.
Kapcsolódó cikkek

Az OSC vízilabdacsapata csütörtökön jelezte, hogy nem tud részt venni a Magyar Kupa hétvégi négyes döntőjén. A helyére eredetileg a Budapest Honvéd ugorhatott volna be, amelynek játékosai napok óta nem edzettek, így elálltak a lehetőségtől, végül a BVSC lesz ott a tornán a szövetség közleménye szerint.

Becsey Pétert, az OSC sportigazgatója a klubhonlapnak nyilatkozott, azt mondta, a tömeges megbetegedések és az egészségügyi kockázatra való tekintettel nem vállalják a játékot.

Tíz játékosunk tesztje lett pozitív, amelyből nyolcnak tünete is volt. A tizennégy napos karantént követően két játékos nem tudott visszatérni a csapathoz. Az egyik sportolónkat a kórházban kezelik kétoldali tüdőembóliával, a másik otthon lábadozik tüdőgyulladásából.

A többiek átmozgató edzéseket végeznek, miközben folyamatosan végezték az előírt vizsgálatokat, a mellkasi CT eredményeire várnak jelenleg.

A négyes döntőben a Ferencváros, a Szolnok, a Vasas és a BVSC szerepel majd, az elődöntők szombaton, a helyosztók vasárnap lesznek.

Borítókép: BERND THISSEN / DPA / dpa Picture-Alliance