Babos párospartnere szerint rémálom, amit átélnek a US Openen

Nem érti, hogy 30 negatív teszt ellenére miért bánnak vele úgy, mint egy fogollyal vagy bűnözővel.
Kapcsolódó cikkek

Minden idők egyik legnagyobb fordítását mutatta be az orosz Varvara Gracseva, aki az amerikai nyílt teniszbajnokság második fordulójában 1:6, 1:5-ről és négy meccslabdáról fordítva búcsúztatta Kristina Mladenovicot.

Döbbenetes meccsen esett ki Babos párostársa a US Openről
Ez minden idők legnagyobb fordítása lehetett a tornán.

A francia teniszező – aki párosban Babos Tímeával versenyez – a meccset követően kifakadt, és bár elismerte, innen nem lett volna szabad veszíteni, azért a körülmények áldozatának mondta magát.

Egyike volt ugyanis azoknak a sportolóknak, akiket továbbfejlesztett protokollterv alá vontak, mert kapcsolatban álltak honfitársukkal, a US Open rajtja előtt pozitív koronavírus-tesztet produkált Benoît Paire-rel.

Mladenovicot azokhoz a versenyzőköz sorolták, akik több időt töltöttek Paire társaságában, így az egyébként is burokban tartott mezőnyhöz képest még szigorúbb előírások vonatkoznak rá. Eszerint naponta tesztelik, nem hagyhatja el a hotelszobájukat, és a verseny helyszínére is külön járművel szállítják.

Rémálom, amit itt átélünk. Úgy érzem magam, mintha egy buborékban lévő buborékban ragadtam volna. Csak egy vágyam van, hogy visszanyerjem a szabadságom

– nyilatkozta a női világranglista 44. helyén álló teniszező.

Azt mondta, a második szettben 5:2-es vezetésnél egyszerűen összezuhant.

„Utálatos, ahogy bánnak velünk, de nem akarom, hogy ez ürügy legyen a vereségemre. Nem az Egyesült Államok Tenisz Szövetségének hibája, hogy négy meccslabdáról kikaptam” – tette hozzá.

Azt viszont nem érti, hogy 30 negatív teszt ellenére miért bánnak vele úgy, mint egy fogollyal vagy bűnözővel.

A körülmények szörnyűek, és ha tudtam volna, hogy 40 perc kártyázás egy pozitív koronavírustesztet produkáló játékossal ezt eredményezi, sohasem tettem volna be a lábam erre a tornára

– mondta.

Kiemelt fotó: Vladimir Astapkovich / Sputnik / Sputnik via AFP