Egy bringás lezuhant a hídról, egyet meg az autó ütött el verseny közben

Őrült forgatókönyvet hozott a lombardiai körverseny.

Jakob Fuglsang győzött az országúti kerékpárosok lombardiai körversenyén, amelyen Valter Attila személyében először volt magyar résztvevő, írja az MTI. Az idény második nagy egynapos klasszikusán nem csak a dátum volt szokatlan, ugyanis a hagyományosnál rövidebb táv, 231 kilométer várta a mezőnyt.

A viadalt egy súlyos baleset is beárnyékolta: az előzetesen a legnagyobb esélyesek közé sorolt Remco Evenepoel az élmezőnnyel haladva átbukott egy kőhíd korlátján, majd több métert zuhanva egy fákkal és kövekkel borított mély árokba esett. A múlt vasárnap befejeződött lengyel körversenyen győztes 20 esztendős belga tehetséget nyakmerevítőben, hordágyon szállította el egy mentőautó, de eszméleténél volt. Evenepoelt a comói kórházba szállították, továbbra is tudatánál van. Az orvosok megállapították, hogy eltört a medencecsontja és a tüdeje is megsérült. A versenyző éjszaka megfigyelésre a kórházban marad, majd vasárnap hazautazik Belgiumba.

A német bajnok Maximilian Schachmann pedig a hajrában egy váratlanul kihajtó autóval ütközött, ő a hetedik helyen fejezte be a versenyt.

Valter, a CCC 22 esztendős bringása a 11. pozícióban záró Alessandro De Marchi segítőjeként – a Gran Piemontén elért 10. helye után – ezúttal 33 és fél perc lemaradással, időlimiten túl ért célba.

Lombardiai körverseny, Bergamo-Como, 231 km

1. Jakob Fuglsang (dán, Asztana) 5:32:54 óra
2. George Bennett (új-zélandi, Jumbo-Visma) 31 másodperc hátrány
3. Alekszandr Vlaszov (orosz, Asztana) 51 mp h.

Kiemelt kép: Marco Bertorello / AFP