Az 57 éves Evander Holyfield úgy edz, mint egy állat

Április végén az 53 éves exvilágbajnok Mike Tyson, majd május elején a profi boksz aranykorának egy másik amerikai nehézsúlyú bombázója, világbajnoka

Április végén az 53 éves exvilágbajnok Mike Tyson, majd május elején a profi boksz aranykorának egy másik amerikai nehézsúlyú bombázója, világbajnoka, az 57 éves Evander Holyfield is jelezte, hogy vissza akar térni a szorítóba.

A jó Evander közel a hatvanhoz annyira komolyan gondolja a visszatérést, hogy az Instagram-oldalára két napja feltöltött egy edzésvideót, amelyen az látszik, hogy állati jó formában van.

„Egyre erősebbnek és erősebbnek érzem magam, ahogy telik minden nap. Alig várom, hogy idén újra ringbe lépjek” – írta közösségi posztjában Holyfield.

A négyszeres nehézsúlyú világbajnok, aki az egységes WBA , WBC és IBF övek birtokában volt, korát meghazudtolóan „szálkás” és mozgásán egyáltalán nem látszik, hogy nemrég kezdte újra az intenzívebb edzéseket. Visszatérésében honfitársa, a korábbi félnehézsúlyú világbajnok, Antonio Tarver, illetve a királykategóriában sokáig egyeduralkodó, a boksztól három esztendeje visszavonult ukrán Vlagyimir Klicsko is segíti.

Ki volt a jobb: Holyfield vagy Tyson?
Lehet, összejön a két bokszlegenda között egy harmadik meccs is.

Holyfield azt nyilatkozta, leginkább épp régi nagy riválisával, aki kiharapott egy darabot a füléből, azaz Mike Tysonnal szeretne bemutatkozó mérkőzést vívni. Egy hete azt is közölte, hogy már zajlottak tárgyalások az ő, valamint Tyson menedzsmentje között kettejük esetleges harmadik összecsapásáról.

Először 1996-ban találkoztak, akkor Holyfield kiütéssel nyert, az 1997-es mérkőzésükön pedig leléptették Tysont, a csata hevében ekkor harapott riválisa fülébe.