„Az elmúlt 25 év munkáját nem fogom sutba vágni az olimpia halasztása miatt”

Világbajnok birkózóink számára még sok a bizonytalan tényező.
Kapcsolódó cikkek

Nagyon el volt keseredve világbajnok birkózónk, Sastin Marianna, amikor kiderült, hogy nem idén, hanem jövő nyáron rendezik meg a tokiói olimpiát, de mostanra kicsit lenyugodott.

Világbajnok birkózónk nagyon el van keseredve az olimpia halasztása miatt
A döntés gyorsaságát sem tartja korrektnek, mint ahogy azt sem, hogy egyesek zsarolták a NOB-ot.

Így, hogy aludtunk rá egyet, nem látjuk olyan sötéten a jövőt, de még mindig nagyon sok a nyitott kérdés. Ezzel, hogy azt mondták, nem idén lesz az olimpia, hanem jövőre valamikor, egy újabb bizonytalan helyzetet hoztak csak létre

– nyilatkozta Sastin a Sport24-nek, a DIGI Sport híradójának.

Friss hír egyébként, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság jövőre júliusban vagy augusztusban szeretné megrendezni az olimpiát, vagyis a már kvótával rendelkező Sastinnak még egy teljes évet be kell vállalnia, ha ott akar lenni negyedik olimpiáján.

Egy másik birkózó, a londoni olimpián ezüstérmes Lőrincz Tamás azt mondta, sok mindent át kell szervezni és gondolni a mostani döntés fényében.

A cél ugyanaz maradt, de nem tehetem meg, és nem is akarom megtenni, hogy az elmúlt 25 év munkáját, vagy az elmúlt négy évet, amit Rio óta végeztünk, azt a sok lemondás, a sok edzőtábort, amit a családom nélkül töltöttem, nem fogom mindezt sutba vágni. Hál’ istennek a családom is nagyon pozitívan áll ehhez a dologhoz, úgyhogy mindenben támogatnak, ez azért ad egy könnyebbséget, hogy még végig csináljam ezt az időszakot. Bízom benne, hogy ezt is meg fogjuk tudni oldani

– magyarázta a háromszoros Eb- és egyszeres vb-győztes Lőrincz Tamás.

 https://www.digisport.hu/files/shares/2020/03-marcius/25/0325_BIRKOZOK_TEL_S24_ONLINE.mp4

Kiemelt kép: MTI / Kovács Tamás