Egymással csatázik két testvér, hogy ki mehet az olimpiára

Az a furcsa helyzet állt elő, hogy Vadnai Benjamin és Vadnai Jonatán egymás közt dönti el, melyikük lesz olimpikon.

Vadnai Benjamin nyerte az első olimpiai válogatót öccsével, Jonatánnal szemben azzal, hogy előrébb végzett a vasárnap befejeződött vitorlázó Laser hajóosztály világbajnokságán Melbourne-ben. A tokiói kvótás Vadnai Benjamin a záró napon a 25., a 15. és a 20. helyen ért célba, összetettben pedig a 23. lett. Testvére vasárnap 41., 19., majd 36. helyen végzett és a 36. helyen zárta a vb-t, írja az MTI.

Nem tudtam kihozni magamból a maximumot és Jonatánt is sajnálom, mert sokkal több van benne. Amúgy ez egy nagyon jó eredmény, mert a top 20-30 nagyon szoros, kevésen múlott, hogy bemenjek a top 15-be. A hibákat kell elemezni, átgondolni és az olimpia a fő cél, ott szeretnék 1-10-ben végezni, ez csak az első állomás volt az odáig vezető úton az évben – nyilatkozott a magyar szövetség honlapjának Vadnai Benjamin.

A tokiói indulási jogot Vadnai Benjamin szerezte meg a múlt évi világbajnokságon, azonban ez még nem jelent automatikus olimpiai részvételt számára. Hogy a két Vadnai testvér közül ki lesz idén olimpikon, az a mostani vb-n és a hyeres-i olimpiai héten elért eredmények alapján dől el.

Kiemelt kép: MTI/Turcsi Gábor