A videó, ami után mindenki egyet fog érteni abban, hogy díjazni kéne az év gólpasszát

Panik nem pánikolt be, épp ellenkezőleg.

Nem egy példát láttunk már arra, hogy egy támadás során nem mindig a gólszerzés a legnehezebb feladat. A jégkorongban épp emiatt nem csak a közvetlen asszisztot jegyző játékosnak, de az eggyel azelőtti passzt kiosztónak is kiosztanak egy pontot, elismerve az akció felépítésében szerzett érdemeket.

A legújabb példa arra, hogy mennyit ér egy jó passz, a Washington és a Columbus NHL-mérkőzésén jött. A Capitals 1-0-s hátrányban volt, amikor Richard Panik kapta meg a korongot háttal a kapunak, teljesen veszélytelen helyzetben. Nem pánikolt be, épp ellenkezőleg, a lábai között, a jégen fekvő védő mellett készítette le a pakkot Carl Hagelinnek, aki elsőre ugyan a vasat lőtte telibe, de a kipattanót aztán értékesítette.

Panik amúgy nem az a pontgyáros játékos, ebben a szezonban 29 mérkőzésen ez még csak a hatodik pontja volt, és mindössze a második gólpassza. Karrierje során 439 meccsen 78+86 a mérlege.

A Capitals végül hosszabbításban megnyerte a találkozót, és továbbra is a legtöbb pontot szerezte eddig az alapszakaszban. A legjobb formában viszont a címvédő St. Louis Blues van, amely sorozatban hetedik meccsét húzta be.

NHL, alapszakasz

Buffalo Sabres-Boston Bruins 0-3
New Jersey Devils-Toronto Maple Leafs 4-5, hosszabbítás után
New York Rangers-Carolina Hurricanes 5-3
Washington Capitals-Columbus Blue Jackets 2-1, hosszabbítás után
Colorado Avalanche-Minnesota Wild 4-6
Nashville Predators-Pittsburgh Penguins 2-5
Winnipeg Jets-St. Louis Blues 4-5, hosszabbítás után
Chicago Blackhawks-New York Islanders 5-2
Edmonton Oilers-Calgary Flames 1-5
Anaheim Ducks-Vegas Golden Knights 4-3
San José Sharks-Los Angeles Kings 2-3, hosszabbítás után