Még a fideszesek fele sem akarja mindenáron az atlétikai vb-t

Akik szeretnék, de meghallották, hogy legalább 130 milliárd forintba kerülne az egész cécó, az egyötödük máris kiábrándult az egészből.

Még az 50 százalékot sem éri el a Fidesz szavazói közül azoknak az aránya, akik gyakorlatilag feltétel nélkül támogatják, hogy Budapest rendezze meg a 2023-as atlétikai világbajnokságot – derül ki abból az országos felmérésből, amelyet a Medián közvéleménykutató cég végzett, és amelynek főbb eredményeit a hvg.hu ismerteti.

Ha nem nézzük a pártpreferenciákat, akkor az összesített eredmények szerint a budapesti atlétikai vb-t a megkérdezettek alig 28 százaléka támogatja mindenképpen. 21 százalék csak akkor, ha nem kerül sokba, 45 százalék pedig semmiképpen sem támogatja. (6 százaléknyian nem akarták vagy tudták megválaszolni a kérdést.)

Akik feltétel nélkül vagy csak akkor támogatják a projektet, ha az nem drága, azoknak az egyötöde máris meggondolta magát, amikor meghallották, hogy – a mostani állás szerint – legalább 130 milliárd forintba kerülne az egész cécó.

Kiemelt kép: Fotó: Bielik István / 24.hu