Élvezhetetlen közvetítésen borultak ki a kosárdrukkerek, reagált a szövetség

A napokban elég nagy felháborodást keltett a kosárlabda NB I mérkőzéseinek közvetítése, a szövetség hosszasan magyarázkodott a kialakult helyzet miatt.

A napokban elég nagy felháborodást keltett a kosárlabda NB I mérkőzéseinek közvetítése, és ha megnézzük a Trollkosár alábbi videóját, azonnal meg is értjük, miért:

Nem elég, hogy szemcsés a kép, az Alba és a Falco rangadóját közvetítésben követők lemaradtak a mérkőzés egyik legszebb jelenetéről, Ron Curry zsákolásáról. Már korábban is érte kritika a mindiGo közvetítéseit, ez azonban kiakasztotta a szurkolókat, akik mellett már több játékos is jelezte nemtetszését.

Az NB I mérkőzései az M4-en mennek, ám nem mindegyik, így korábban helyi stábok közvetítették a televízióba be nem került találkozókat – ingyen. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) aztán értékesítette az online közvetítések jogait, az Antenna Hungária ajánlatát fogadták el, így a férfi és a női NB I-es meccsek mostantól a mindiGO szolgáltatásában érhetőek el, az ingyenes októberi hónap után november 1-től fizetős a szolgáltatás, 799 forint havonta – ugyanennyibe kerülnek a Bajnokok Ligája-mérkőzések is, a magyar bajnok Falco ott van a főtáblán.

A szurkolói vélemények alapján nem azzal van probléma, hogy fizetni kell a szolgáltatásért, hanem annak minőségével: míg az ingyenes közvetítést helyi stábok készítették, addig az új rendszerben sokszor robotkamera követi az eseményeket, amely nem tudja lekövetni a játékot.

Mi is kaptunk olvasói levelet a témában, így kérdéseinkkel megkerestük az MKOSZ-t, válaszként egy, a szövetség oldalán megjelent interjút kaptunk, amit a főtitkár, Bodnár Péter adott.

Kiemelt kép: MTI/Varga György