A Föld leggyorsabb nője akart lenni, nem élte túl a rekordkísérletet

Jessi Combs az Alvord-sivatagban szenvedett halálos balesetet.

Halálos balesetet szenvedett Jessi Combs, az autóversenyzőként is ismert amerikai tévés személyiség (az All Girls Garage sorozat házigazdája), aki az Oregon délkeleti részén lévő az Alvord-sivatagban megpróbált felállítani egy új szárazföldi sebességrekordot.

A 36 éves Combs a Föld leggyorsabb nője címet szerette volna megszerezni, az elmúlt években csak ez a vágy hajtotta. A csúcsot jelenleg Kitty O’Neil tartja, aki 1976-ban 512 mérföldes (825 km/órás) sebességet ért el háromkerekű járművével.

Combs csúcsa 2016-ban 767 km/óra lett (ezzel a négykerekes járművek tekintetében övé a rekord), és ugyan tavaly elérte a 777-es sebességet is, azt nem hitelesíthették, mert ahhoz az kell, hogy az adott távot legalább kétszer megtegye, ő viszont műszaki hiba miatt csak egyszer volt rá képes.

Jessi legfontosabb álma az volt, hogy a Föld leggyorsabb nővé váljon; ezt az álmot 2012 óta üldözte. Az a ritka álmodozó volt, aki a lehetőségekből valóságot csinált

– írta a halálát követő közleményben a családja.

A baleset részletei nem tisztázottak, konkrétumokat nem közöltek róla.

„Ő volt a legcsodálatosabb lény, akit valaha ismertem. Sajnos egy szörnyű balesetben elveszítettük őt. Elsőként értem oda, higgyék el, mindent megtettünk, ami emberileg lehetséges, hogy megmentsük őt” – írta búcsúzó Instagram-üzenetében közeli barátja és csapattársa, Terry Madden.

Combs a héten azt posztolta közösségi oldalán: „Kicsit őrültnek tűnhet, ha közvetlenül a tűzvonalba megyünk. De erre csak azok hajlandóak, akik nagy dolgokat érnek el. Az emberek azt mondják, hogy őrült vagyok. Köszönöm.”

(Fotó: Instagram/Jessi Combs)

Kiemelt fotó: Instagram/Jessi Combs