Berecz Zsombor megnyerte az előolimpiát

Az idei célt ezzel teljesítette. De jó lenne, ha Tokióban is ilyen eredménnyel zárna!
Kapcsolódó cikkek

Berecz Zsombor már az éremfutam előtt megnyerte az Enosimában zajló vitorlás előolimpiát Finndingiben.

A világbajnok magyar versenyző az élről várta a szerdai napot, amelyen előbb másodikként ért célba, majd 12. lett, de ezt a helyezését kiejtette. Így tíz futam után 23 ponttal vezet a második holland Nicholas Heiner előtt, azaz előnyét a duplaszorzós éremfutamban sem lehet behozni.

“Iszonyatosan kiegyensúlyozott hetem volt, és ez a mai nap sem volt másképp. Nagyon jól vitorláztam, odafigyeltem az ellenfelemre, hogy mögöttem legyen mindkét futamban. Nagyon boldog vagyok, hogy nyertem, de azért különösen, mert ezt tűztük ki idén a fő versenyemnek, és az, hogy így sikerült időzíteni a teljesítményemet, ez azt jelenti számomra, hogy jó irányba haladunk”

– értékelt a magyar szövetség honlapján Berecz, aki két futamot nyert, négyszer a második, kétszer a harmadik helyen ért célba. A tíz futam során kilencszer az első nyolcban végzett.

Érdi Mária is remekül szerepel Laser Radialban, két futam után vezetett, és a harmadik helyen várhatja a csütörtöki éremfutamot.

A szintén tokiói kvótás Vadnai Benjamin Laser Standardban a 17. helyen zárt az előolimpián a 35 hajót számláló mezőnyben.