Milák: Szerettem volna jót úszni, de azért nem ennyire

Tudta, hogy Chad le Clos nagyon be fog kezdeni, így ment vele.
Kapcsolódó cikkek

Ahogyan arról írtunk, Milák Kristóf már az elődöntőben megmutatta, hogy a 200 méteres pillangóúszás aranyérméért utazott el a kvangdzsui vizes világbajnokságra:

1:52.96-os ideje a világ idei legjobbja, ez az eredmény Rióban olimpiai bajnoki címet ért volna, és nem sokkal marad el Cseh László 2008-as pekingi Európa-csúcsától (1:52.70) sem.

Milák brutális úszással jutott döntőbe 200 pillangón
A világ idei legjobb idejét repesztette, nem volt kérdés, hogy ott lesz a fináléban. Nagyon kiemelkedik egyelőre a mezőnyből.

Így természetesen első helyen jutott be a szerdai döntőbe, ráadásul 2,3 másodperccel gyorsabb volt a teljes mezőnynél. Az elődöntő után az M4 Sportnak elmondta, mindent nagyjából így tervezett.

Szerettem volna kicsit erősebben úszni a reggelihez képest, hogy majd jobban érezzem az iramot holnap délután. Tudtam, hogy Chad mellettem lesz, és hogy majd elmegyek vele. Bírta úgy 125-ig, szerintem még van benne. Tudtam, hogy nekem még mennem kell. Jobbat szerettem volna úszni a reggelinél, nem ilyen jót azért…

– mondta Milák, akinek arra törekedett, hogy az egész úszása jobb legyen annál, mint amit az előfutamban nyújtott.

Technikailag nem mondható jónak, mert a ritmusomban volt egy kis változás, most egy kicsit feszesebb volt, görcsösebb, de a fordulóim sokkal jobbak voltak.

Végül felvetették neki, hogy két éve erre a 200-as döntőre vár, és vajon felkészült-e:

Fejben 99 százalékban vagyok felkészülve [a döntőre], testben meg egy olyan 90 százalékban.

A másik magyar, Kenderesi Tamás 1:56.25-tel csapott célba, ami holtversenyben a nyolcadik legjobb volt az elődöntőkben. Rá így szétúszás vár majd a bolgár Antani Ivanov ellen, ami a szerdai program nyitánya lesz.

Vicces lenne most újra úszni… Sajnos nem tudtam ritmust váltani, azt hittem, sokkal jobbat fogok úszni

– mondta az MTI-nek.

Eredmény – vizes világbajnokság, 200 m pillangó, elődöntők

1. Milák Kristóf 1:52.96

2. Zach Harting (amerikai) 1:55.26

3. Daija Szeto (japán) 1:55.33

…8. Kenderesi Tamás és Antani Ivanov (bolgár) 1:56.25 

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás