Sztárinvázió Budapesten, tíz magyar úszó indul a Bajnokok Ligájában

Szombaton és vasárnap a Duna Arénában verseng majd az elit.

A FINA véglegesítette a hétvégi úszó Bajnokok Ligája budapesti állomásának indulóit, így immár hivatalos, hogy újabb magyar versenyzők csatlakozhatnak a szombat-vasárnapi viadalhoz.

Kapás Boglárka, Bernek Péter és Kozma Dominik meghívásával összesen tíz klasszisunk lehet ott a rajtköveken a Duna Arénában,

ahol egyébként valóban az úszóvilág krémje, olimpiai és világbajnokok randevúznak a négymillió dollár összdíjazású viadalon, adta hírül a Magyar Úszó Szövetség.

A FINA új úszó-showja Kína után érkezik Budapestre: szombaton és vasárnap egyaránt 20 órától kezdődik a Duna Arénában a látványos előadás. Az olimpiai és világbajnokokat, érmeseket, világrekordereket és világranglista-éllovasokat felvonultató prémiumverseny kizárólag négyindulós finálékból áll, az úszószámok között pedig különböző fellépők szórakoztatják a közönséget.

A részvétel csakis meghívásos alapon lehetséges, ezért különösen értékes, hogy a véglegesítéskor hivatalossá vált: a FINA újabb magyar klasszisokat kért fel a részvételre, így összesen tíz klasszisunknak szurkolhatnak a rajongók.

Az már korábban biztos volt, hogy a korábbi évek eredményei alapján Hosszú Katinkának, Cseh Lászlónak és Milák Kristófnak garantált helye van, de az ifjúsági olimpiai bajnok Késely Ajnát is szinte azonnal jelölte a FINA, később az idei világranglistán elfoglalt helyezéseik alapján Jakabos Zsuzsannát, Burián Katát és Békési Esztert is nevezték, most pedig kiderült, Kapás Boglárka, Bernek Péter és Kozma Dominik részvételére is számítanak.

A FINA által megküldött lista szerint összesen 68 versenyző indul Budapesten, köztük olimpiai és világbajnokok, így a svéd Sarah Sjöström, a dél-afrikai Chad Le Clos, az olasz Federica Pellegrini vagy az amerikai legenda, Anthony Ervin, aki 2000-ben, 19 évesen már olimpiai aranyérmes volt 50m gyorson, majd 16 évvel később, 35 esztendősen újfent megnyerte ezt a számot Rióban. Figyelemre méltó, hogy vele együtt mindösszesen 11 amerikai úszó érkezik Budapestre, valamennyien voltak aranyérmesek az elmúlt esztendők világversenyein, azaz igazi sztárinvázió várható a Duna Arénában.

Fotó: MTI/Kovács Anikó