Komoly pofonnal indult számunkra a hokivébé

A magyar jégkorong-válogatott 5-1-re elveszítette Dél-Korea ellen az első mérkőzését a kazahsztáni divízió I/A-s világbajnokságon. Pedig jól kezdett a magyar csapat, és bár hátrányba került az első harmadban, egy percen belül válaszolni tudott. A második játékrészben aztán kicsúszott a kezünkből a meccs, az ázsiaiak pedig az összes hibánkat kihasználva megbüntettek minket. Folytatás kedden Fehéroroszország ellen.

A hétfő reggeli mérkőzés pont úgy indult, ahogyan arra számítani lehetett: a magyar csapat nyomott, a koreai pedig berendezkedett a kontrákra. Az 5. percben már közel jártunk ahhoz, hogy vezessünk, de Erdély lövése a vason csattant. Kissé váratlanul aztán hátrányba kerültünk a 16. percben egy eladott korongot követően, de egy percen belül válaszolt Hári.

A gólváltás az első harmadban:

Az első harmad után azt gondolhattuk, minden rendben van, volt egy megingás, de javítani tudtunk egyből. Ezek után a második játékrész eleje maga volt a rémálom, Korea visszavette a vezetést, majd egy emberelőnyt is értékesítettek, ez pedig jól láthatóan megfogta a magyar csapatot, amely lendületét vesztette a folytatásra.

Abban bízhattunk, hogy majd a harmadik harmad kezdetén nekiesünk az ellenfélnek, ehhez képest kétszer is a rivális zárhatta volna le a meccset. Jött aztán egy újabb rossz periódus, a két újabb hibát pedig gólokkal büntette Korea, amely végül váratlanul simán nyert 5-1-re – hidegzuhany ez az eredmény a javából.

A magyar válogatott 37-szer lőtt kapura, a koreai pedig 28-sor, de Bálizst nem lehet hibáztatni a bekapott gólok miatt, lehetetlen helyzetbe hozta őt sokszor a csapat.

Ugyan ez egy nem várt pofon, ráadásul a nagyobb fajtából, ezen a vébén nincs idő ezen szomorkodni, kedden már jön az újabb mérkőzés, ráadásul egy papíron a koreainál sokkal erősebb válogatott, a világelitből 2005 óta először kieső Fehéroroszország ellen. A folytatásban aztán a litván és a szlovén együttes következik majd, végül pedig a házigazda kazahok.

Az első két helyezett játszhat majd a 2020-as, svájci elit vb-n, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B-be.

Eredmény – divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság, 1. forduló

Magyarország – Dél-Korea 1-5 (1-1, 0-2, 0-2 )

Gólszerzők: Hári (16.) illetve Sin Sz. V. (16.), An (22.), Kim Sz. V. (29., 50.), Kim K. Sz. (49.)

Fotó: MTI/Czagány Balázs