Mutatjuk az első milliomos síelőnőt, aki lenyomta az össze férfit

Mikaela Shiffrin lett az alpesi síző, aki egy szezon alatt átlépte az egymillió svájci frankos nyereményalapot.

Mikaela Shiffrin lett az első alpesi síző, aki egy szezon alatt átlépte az egymillió svájci frankos nyereményalapot – számolt be a insidethegames.biz. A 24 éves amerikai a vk és a világbajnoki nyereményeivel együtt összesen 1 000 386 svájci frankot gyűjtött a 2018-19-es szezonban – a második Petra Vlhová (szlovák) 428 195 CHF –, és ami érdekes, ezzel magasan lenyomta a legjobb férfit, az osztrák Marcel Hirschert, aki 565,111 CHF-ot könyvelhetett el magának.

Érdekesség, hogy ez volt a második egymást követő szezon, amikor Shiffrin nyerte a legmagasabb pénzdíjat a férfiak és a nők között, bár 2017-2018-ban sokkal szorosabb volt kettejük közt a verseny – akkor csak 43 ezer svájci frankkal előzte meg az amerikai az osztrákot. Tudni érdemes azt is, hogy alpesi síben hagyomány, a férfiak és a nők is ugyanolyan számú versenyen indulnak szezononként, így az összehasonlítás feltételei is egyenlőek.

Nagyon büszke vagyok arra, hogy olyan sportban teljesedhetek ki, ahol nincs a nemek között megkülönböztetés, bérszakadék. Ez nem feltétlenül van így más sportok esetében. Tudom, hogy az amerikai női labdarúgó-válogatott keményen küzdött az egyenlő díjazásért, és nemrég elérte célját, ahogy a női szörfösök is tavaly harcolták ki, hogy a World Surf League nyereményalapját egyenlő módon osszák fel a két nem között

– mondta Shiffrin.
(Fotó montázs: instagram.com/mikaelashiffrin)

Címkék: