Supermanként ütötte ki ellenfelét a ketrecharcos

Aki bemutatta, Anthony Pettis.

Magyar idő szerint vasárnap hajnalban, Nashville-ben rendezték a UFC legutóbbi gáláját, melynek főmeccsét Anthony Pettis és Stephen Thompson vívták egymással. A két váltósúlyú ketrecharcos összecsapását nagy várakozás előzte meg, ami nem véletlen, mindketten a látványosabb stílust képviselik.

A nézők végül meg is kapták, amire vágytak.

A Showtime-nak becézett Pettis a második menetben zárta le a meccset, úgynevezett Superman-ütéssel ütötte ki riválisát. Ennek a lényege, hogy egy lábemeléssel beijeszti az ellenfelet, de ezzel igazából csak lendületet vesz a minél nagyobb pofonhoz. Íme:

Pettisnek, ahogy azt a becenevéből sejthetjük, nem ez volt az első hasonlóan látványos megoldása, a legtöbbet emlegetett az volt, amikor a ketrecen végigfutva rúgta meg Benson Hendersont.

Anthony Pettis korábban könnyűsúlyban nyert övet a WEC-n, majd a UFC-n belül, utóbbit egyszer meg tudta védeni, aztán 2015-ben Rafael dos Anjos ellen kikapott, onnantól pedig elég hullámzó teljesítményt nyújtott. A váltósúlyba most tért vissza 2008 után, elég nagyot szólt a belépője. Stephen Thompsont karrierje során most ütötték ki először.