Kézi-vb: nagyon megverte Katart a magyar válogatott, de az egyik legjobbja megsérült

A helyzeteit kíméletlenül kihasználó magyar férfi kézilabda-válogatott fontos győzelmet aratott a német-dán világbajnokság D csoportjának 3. fordulójában, a rivális Katart győzte le 32-26-ra a csapat. Bokasérülés miatt viszont nem játszott a második félidőben Balogh Zsolt.

Miután Argentína ellen döntetlent játszott a magyar válogatott a nyitó körben, így még fontosabb volt, hogy hétfőn legyőzzük Katart. A jó kezdés most is megvolt, 3-0-ra vezettünk, ami után időt is kértek a katariak. 4-3-ra zárkózott fel a következő percekben az ázsiai ellenfél, ám Nagy László lerohanás gólja, Mikler Roland bravúrja és Bóka Bendegúz szélről szerzett találata után újra sínen volt a magyar csapat.

Innentől kezdve sikerült megtartani ezt a 3-4 gólos különbséget, sőt, a félidőre már 16-11-es előnyben volt a magyar válogatott.

A szünet előtt ugyanakkor a támadásban kulcsszerepet betöltő Balogh Zsolt fogott rosszul talajt, aláfordult a bokája, ő már nem is játszott a második harminc percben.

 

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Amit megint csak jól kezdett a magyar csapat, ekkor volt olyan szakasz, amikor Nagy találata után már hét góllal is vezettünk. Kezdett aztán támadásban elfogyni a tudomány, labdaeladások és felesleges kiállítások miatt kerültünk a kelleténél nehezebb helyzetbe, feljöttek három gólra a katariak.

Mikler bravúrja rázta fel ismét a csapatot, amely az utolsó tíz percet tökéletesen hozta le, fokozatosan elvéve a katari játékosok kedvét ettől a mérkőzéstől. 32-26-ra nyert a magyar csapat úgy, hogy

a 32 gólt 36 kapura lövésből szerezte, ami 89 százalékos hatékonyság.

A nagyszerűen játszó Lékai Máté öt gólt szerzett, Bóka Bendegúz és Bodó Richárd négy-négy találatot tett hozzá a közöshöz. Miklernek ugyan most nem volt olyan fényes a védési mutatója (26 lövésből ötször hárított), ugyanakkor fontos pillanatokban voltak bravúrjai. A kispadról beálló Székely Mártonnak is volt két hárítása, egy hetest is kivédett.

Eredmény

Koppenhága, 1500 néző, v.: Nacsevszki, Nikolov (macedónok)

Magyarország – Katar 32-26 (16-11)

Mikler – Hornyák 3, Bodó 4, Bánhidi 3, Lékai 5, Balogh Zs. 3, Bóka 4, cserék: Ilyés, Nagy L. 3, Ancsin 2, Sipos, Székely, Jamali 2, Ligetvári 1, Császár 2, Juhász, szövetségi kapitányok: Csoknyai István, Vladan Matics

lövések/gólok: 36/32, illetve 43/26

gólok hétméteresből: 3/3, illetve 6/4

kiállítások: 16, illetve 10 perc

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Címkék: