A 17 éves magyar úszónő Európa második legjobb sportolója

Minden Egerszegi Krisztinával kezdődött.

Az Európai Olimpiai Bizottság tagjainak szavazata alapján egy osztrák kerékpáros, a mountain bike ifjúsági Eb- és vb-győztes Laura Stigger lett 2018 legjobb ifjúsági korú sportolónője, mögötte – egy szlovén szlalom-kajakozóval holtversenyben – a 17 esztendős Késely Ajna érdemelte ki a megosztott második-harmadik helyet.

A Kőbánya SC válogatott úszója idén minden nagy nemzetközi versenyén káprázatos teljesítménnyel rukkolt ki:

Késely Ajna büszkén nyilatkozott az eredményhirdetés után az SzPress Hírszolgálatnak, hangsúlyozva, hogy mestere, Turi György nélkül aligha lehetne most az európai sportolók rangsorának egyik „dobogós” helyezettje.

„Büszke vagyok arra, hogy a nevem felkerült a díjvárományosok listájára, még inkább a végső helyezésemre. Amikor arra kértek, hogy álljak ki a nemzeti olimpiai bizottságok vezetői és a díszvendégek elé, szavamra mondom jobban izgultam, mint egy úszóversenyen. Angol nyelvet választva számoltam be arról, mekkora megtisztelés számomra a szavazás eredménye, aztán felsoroltam az idei legnagyobb eredményeimet, majd azt is elmondtam, hogy minden az ötszörös olimpiai bajnok Egerszegi Krisztinával kezdődött, az ő ihletésével, biztatásával és tanácsaival” – tudósított a magyar sport ifjú büszkesége Spanyolországból, aki ezúttal is kitért arra, hogy a sport mellett a tanulásra is sok energiát fordít, miközben igyekszik a hozzá hasonló korú fiatalok életét élni.

Késely Ajnának a szombaton záruló százhalombattai bajnokság volt az utolsó idei versenye, az alapozás kezdetéig pihenni szeretne.

Fotó: MTI/Kovács Tamás