Aláíták a történelem legnagyobb összegű sporszerződését

Öt évre, 120 milliárd forintnak megfelelő összeg. Nem semmit.

Lehet találgatni, hogy amerikai, vagy európai az illető, tojás, vagy kerek labdát rúg, netán baseball játékos és üti, vagy kosaras és dobja azt, esetleg Forma-1-es, vagy Nascar-pilóta, aki megkötötte minden idők legnagyobb összegű sportszerződését. Aki azonban itt keresgél, rossz úton jár.

A mexikói profi ökölvívó, Canelo Álvarez kanyarította alár a nevét arra öt évre szóló, 365 millió dolláros (102 milliárd forintos) szerződésre, amelyet a legnagyobb internetes sport-streaming szolgáltatóval (DAZN) kötött.

A megállapodás értelmében ebben az időszakban 11 mérkőzésen lép kötelek közé Álvarez, aki a találkozók végeredményétől függetlenül megkapja a pénzt.

Ez a történelem legnagyobb összegű sportszerződése.

Az eddigi rekordot Giancarlo Stanton tartotta, aki 2014 novemberében 325 millió dollárért 13 évre kötelezte el magát a Miami Marlins baseballcsapatához. Stanton idén már a New York Yankees együttesét erősíti.

A 28 éves mexikói bokszoló (53 mérkőzés: 50 győzelem (34 K.O./T.K.O.), 2 döntetlen, 1 vereség) legközelebb december 15-én, a Madison Square Gardenben lép ringbe világbajnoki címmérkőzésen. Ellenfele a Bokszvilágszövetség (WBA) nagyközépsúlyú bajnoka, a brit Rocky Fielding (28 mérkőzés: 27 győzelem (15 K.O./T.K.O.), 1 vereség) lesz.

(Fotó: Theo Wargo/Getty Images/AFP)