Tizenhárom ezred döntött, világbajnok a magyar női kajak négyes

Egy arany, egy ezüst, egy bronz a magyar mérleg a zárónapon.
Kapcsolódó cikkek

A vasárnapi, zárónap 13 fináléjában tizenkétszer szurkolhatunk magyar egyesnek, párosnak, egységnek. A finálékból csak az 5000 méteres futamokat nem láthatjuk élőben.

Elsőként a Nagy Bianka, Molnár Csenge páros érkezett a női C-2 200 m döntőjében. A fital kettes jól kapta el a rajtot, és egészen a hatodik helyig hajrázni. Nagy eredmény ez egy ilyen fiatal párosnak.

Utánuk a szombaton párosban világbajnokicímet nyerő Birkás Balázsnak szurkolhatunk a férfiak K-1 200-as futamán, ám egyéniben most nem jött össze a dobogó. Szépen ment, ám a végére elfáradt, és lemaradt a dobogóról, a negyedik helyen végzett. Birkást Korisánszky Dávid (C-1 200) követte a programban, neki nem sikerült egyetlen ellenfelét sem megelőznie.

Korisányszkyt Tóth Dávid és Kulifai Tamás követte a férfi K-2 500-as fináléban, de csalódást keltő hatodik helyen értek be. Nem sokkal később Hajdu Jonatán és Fekete Ádám szállt vízre (C-2 500), de az érem továbbra sem jött össze, az utolsó 200-on ment el a dobogó, végül csak a hatodik helyen végeztek.

Balla Virág és Takács Kincső a női C-2 500 m döntőjében szerezte meg a magyar csapat első érmét a zárónapon. A páros nagyon szépen kapta el a rajtot, végig szorongatták a nagy esélyes Kanadát, féltávtól pedig már biztos volt az ezüst.

A női K-4 500 méteren a Kárász Anna, Kozák Danuta, Medveczky Erika, Bodonyi Dóra egység esélyes volt, nem véletlen. A magyar négyes óriásit csatázott az első méterektől az új-zélandiakkal, és egészen az utolsó centiig együtt haladtak. A többieknek esélye sem volt beleszólni. Célfotóra kellett várni, majd jött a csoda: 13 ezredmásodperccel, de világbajnoka a Kozák, Kárász, Bodonyi, Medveczky négyes!

A férfi K-4 500-as négyes (Tótka Sándor, Dudás Miklós, Molnár Péter, Kuli István) ahogy az Eb-n, úgy a világbajnokságon is a harmadik helyen végzett!

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás