Hat gólos hátrányból állt talpra a Fradi

A Ferencváros 25-21-re legyőzte vasárnap délután a Siófok csapatát a női kézilabda MK-bronzmérkőzésén, a Papp László Budapest Sportarénában.

Mind a Ferencváros (Győr, 27-26), mind pedig a Siófok (Érd, 27-26) drámai végjáték után, hetespárbajban bukta a Magyar Kupa döntőt szombat délután, így vasárnap két kissé lelombozódott csapat találkozott a Papp László Arénában rendezett bronzmeccsen.

Úgy látszik a Fradi került mélyebbre, a zöldeket viselte meg jobban a Győr elleni zakó, mert az első félidőben a világbajnok francia Estelle Nze-Minko és a dán Simone Böhme találataival állandósította vezetését a Siófok.

Az első félidőben a Fradi mindent megtett a siófoki siker érdekében. Kihagyott ziccerek, eladott labdák tömkelegének köszönhetően 13-7-re is vezetett a Siófok, de a tavalyi kupagyőztes Ferencváros a szünetig 11-14-re zárkózott fel. A Balaton-partiak ekkor még okkal reménykedtek, hogy megismétlik a klub történetének legnagyobb sikerét, a 2014-es MK bronzérmet.

Aztán nem lett igazuk. A második felvonásban sokkal motiváltabbnak tűntek a fővárosiak, eleinte hatékonyabban is védekeztek, sikerült fordítaniuk (19-17), de továbbra is hullámzó volt a játék, így egyenlíthetett a Siófok (20-20).

A hajrában új lendületet kapott az FTC, újra összeállt a védekezése, 11 percig nem kapott gólt, így az első félidei gyengébb teljesítménye ellenére végül magabiztosan szerezte meg a bronzérmet.

Kézilabda, Magyar Kupa, nők, bronzmérkőzés, eredmény:

FTC-Rail Cargo Hungaria–Siófok KC 25–21 (11–14) 
Ld: Schatzl, Van der Heijden 5-5, Pena, Háfra 4-4, ill. Nze Minko 8, Böhme 5

A Győri Audi ETO KC-Érd HC MK-döntő 16.30-kor kezdődik.