Serena Williams négy hónapja szült, mégis az Australian Openen agyal

Már az némi elképedésre ad okot, hogy a korábbi világelső december 30-án bemutató mérkőzést játszott az abu-dzabi tornán.
Kapcsolódó cikkek

Serena Williams tavaly januárban már nagyjából második hónapos terhessége végén járt, amikor megnyerte az Australian Opent, ami valljuk be, nem semmi. Szeptember 1-én aztán annak rendje és módja szerint megszületett a kislánya. Így a sportos nevű Alexis Olympia Ohanian Junior momentán csak négy hónapos, anyatejen éldegél, de biológiai értelemben máris Grand Slam-győztesnek mondhatja magát.

Az egyesben 23-szoros GS-győztes, 36 éves teniszezőnő most újra némi elképedésre ad okot – alig négy hónappal a szülés után, december 30-án bemutató mérkőzést játszott az abu-dzabi tornán.

A korábbi világelső, jelenleg WTA-világranglista 22. helyén álló Serena egy hete 67 perc alatt, döntő rövidítésben kikapott a lett Jelena Ostapenkótól, ami az előzményeket, illetve azt figyelembe véve, hogy a lett lány 7. a nevezett rangsorban, nem semmi. Miből van ez a lány?

Erre tessék, kiderült még azon vacillál, hogy rajthoz álljon, vagy sem a január 15-én induló Australian Openen.

Az abu-dzabi tornán rájöttem, hogy bár nagyon közel vagyok hozzá, de még nem érem el azt a szintet, amelyen játszani szeretnék. Az edzőm és a szakmai stáb tagjai azt tanácsolták, hogy csak akkor vállaljam az Australian Open részvételt, ha százszázalékos állapotban érzem magam, és végig tudom játszani a tornát. Úgy érzem, hogy képes lennék erre, de nekem ez nem elég, a mostani formámnál sokkal jobban akarok játszani. Ehhez pedig még egy kis időre van szükségem

– mondta Serena Williams.

Williams, aki tizenhétszer indult, hétszer pedig győzött az Australian Openen, és legutóbb 2011-ben hagyta ki az év első GS-viadalát. Most másodszor. Győzött a józan ész.