Lindsey Vonn: Fáj, hogy sokan azt kívánják, törjem ki a nyakam

Kritizálta Donald Trumpot, ami miatt aztán rengetegen támadták.
Kapcsolódó cikkek

A klasszis amerikai alpesi síző még a múlt héten nyilatkozott a CNN-nek, amikor is azt mondta: ő a hazáját szeretné képviselni a 2018-as téli olimpián Dél-Koreában és nem az Egyesült Államok elnökét, Donald Trumpot. Kedden aztán az Instagramon írt egy bejegyzést, amiben leírta, ezzel arra utalt, hogy az olimpiai sportolók mindig a nemzetüket képviselik, nem pedig a republikánus vagy a demokrata pártot.

De ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne politikai véleménye.

Ő maga mindig is büszke lesz arra, hogy amerikai, viszont a CNN-nek adott interjúja felnyitotta a szemét, mennyire megosztott az ország jelenleg.

Fájó volt olvasni a kommenteket, amiben az emberek azt kívánják, hogy a nyakamat törjem, vagy, hogy Isten megbüntessen az „anti-Trump” nyilatkozatomért.

Megjegyezte, abban bízik, hogy az emberek félre tudják majd tenni az ellentéteiket és lesz majd normális párbeszéd közéleti témákban. Addig is ő azt teszi, ami a dolga és amihez ért: készül a minél jobb olimpiai szereplésre.

A 33 éves Lindsey Vonn-nak eddig két olimpiai érme van, 2010-ben, Vancouverben lesiklásban aranyérmes volt, szuper-óriásműlesiklásban pedig harmadik. Négy éve, Szocsiban sérülése miatt nem tudott indulni és most is bajlódik a hátával, vasárnap a világkupában nem is tudott volna rajthoz állni, ha nem törlik a versenyt.

Fotó: Europress/AFP/Joe Klamar