Drámai nyitány Formula-E-ben: kizárták a futamgyőztest

Sok fordulattal tarkított nagydíjjal kezdődött az új sorozat, ketten is kipördültek, a végső győztest pedig kizárták.
Kapcsolódó cikkek

Megadták a versenyzők a módját a Formula-e Hong Kongi Nagydíjának, a futamgyőztes Daniel Abtot ugyanis utólag zárták ki. A duplafutamos hongkongi hétvége rögtön nehezen indult, nem működött a lámpa, majd a pole-ból induló Felix Rosenqvist hibázott óriásit.

Edoardo Mortara hamar az élre állt, előnye körönként néhány tizeddel csökkent Abthoz képest a futam hajrájában. Három körrel a leintés előtt az addig majdnem minden kört élen töltő pilóta kipördült, ezzel eldobta a győzelem esélyét.

Az első helyet Daniel Abt örökölte, de órákkal a verseny után megfosztották győzelmétől, vagyis Rosenqvist lett a Hongkong ePrix vasárnapi nyertese. Abt autójának áramátalakító berendezésein és motorjain található biztonsági címkék nem felelnek meg a versenygép műszaki könyvében szereplőknek – ez megszegi a széria technikai és sportszabályait, ezért a futamgyőztest diszkvalifikáltak a végeredményből.

Összetörték a szívem. Nem találok szavakat. Mindent megtettem, hogy büszkék legyetek rám, ennyit tudok mondani. Fellebbezünk majd a döntés ellen.

– írta ki Twitter-oldalára a versenyző.