Shane Tusup megmagyarázza a fuck yout

Hosszú Katinka edző-férje durván káromkodott angolul egy gyerekeknek rendezett versenyen. Elmondta, hogy miért ragadtatta így el magát.

Shane Tusup, Hosszú Katinka férje és csapata az Iron Aquatics több tucat versenyzővel vett részt hétvégén a XV. Halászlé Kupán. A gyerekváltók egyikén azonban kisebb botrány robbant ki, miután úgy érezte az edző, hogy méltánytalanság éri versenyzőit. Tusup úszóját ugyanis váratlanul érte a rajtjel, ezért komoly lemaradással ugrott a medencébe. A tréner hangos káromkodásba kezdett, amikor rájött, hogy nem indítják újra a futamot.

Shane Tusup: Fuck you Mr. Pass Ferenc
Hosszú Katinka edző-férje viselkedésével vasárnap sokakat megdöbbentett. Ezúttal felesége nevelőedzőjébe szállt bele verbálisan, durván. Tette mindezt Katinka szülővárosában.

Az eset után a közösségi médiában meglehetősen aktív mesteredző hétfő estig hallgatott, ekkor azonban Instagram-oldalára kitett egy képet az ominózus gyorsváltó tagjairól. Tusup elmondja a bejegyzésben, hogy sportszerűtlen rajtszó miatt ordította, hogy “Fuck you” és azt is, nagyon büszke úszóira, akik mellett mindig kiáll.

Van egy íratlan szabály az úszásban: miután minden úszó mozdulatlanul áll a rajtkövön, és elhangzik a “Felkészülni!” vezényszó, a startbíró az emberi szervezet számára legideálisabb 2-5 másodperces időszak között indítja el a futamot. Ezúttal viszont pillanatokkal a felhívás után elrajtoltatták az úszókat, ami egyáltalán nem fair, pláne, ha fiatalok úsznak egy versenyen.
Láttam, hogy lemaradtunk az indításról, de biztos voltam benne, hogy a hibás rajt okán, és a fair verseny biztosítása érdekében vissza fogják lőni a futamot. Amikor rájöttem, hogy a szervezőknek nem áll szándékukban ezt tenni, rátok kiabáltam, hogy induljatok el. Amikor úgy éreztem, hogy a versenyzőimmel sportszerűtlen módon jártak el, reagáltam. Megtettem, és meg fogom tenni bármikor, amikor így érzem.

– írja a kép mellett Tusup.

Az eset különlegessége, hogy az Iron Aquatics váltója így is megnyerte a futamot. Shane Tusup teljes posztját a képre kattintva tudja elolvasni.