Hanga Ádám: A kezemet beraktam a tűzbe, hogy ott leszek San Antonióban

Pedig már lakást néztek neki az Egyesült Államokban, de aztán maradt Európában.
Kapcsolódó cikkek

Hanga Ádám csapatkapitányként távozik a Baskoniától, és noha San Antonióban már lakást is kerestek neki, végül a nagy álom, az NBA nem jött össze, bár így is Európa egyik legjobb klubjához, a Barcelonához igazolt. A 28 éves kosaras a DIGI Sport híradójának adott exkluzív interjújában elárulta, mit érzett a kútba esett NBA-szerződés után, de a terveiről is mesélt.

Azért esett nekem rosszul, mert már lakásokat mutogattak, hogy esetleg hol fogok lakni.

A nyári terv arról szólt, hogy nem megyek korábban a válogatotthoz, mert úgy volt, hogy akkor már kint leszek az egyéni képzések miatt. Ezért esett az egész rosszabbul, mert fel voltam készülve, és az volt a fejemben, hogy ott leszek az NBA-ben. Nagyon nehéz volt elfogadni, hogy ez nem fog megtörténni” – nyilatkozta Hanga Ádám a Sport 24-nek.

A San Antonio Spurs végül a háttérben meghozott üzleti döntések miatt nem szerződtette Hanga Ádámot. Az ajtó becsukódott, de nem zárult be, hiszen a legjobb magyar kosaras – várhatóan – 1,8 millió dollárért kivásárolható lesz a szerződéséből.

A kezemet beraktam a tűzbe, hogy ott leszek San Antonióban,

mert amit én elértem idén egyénileg, annál többet már nem nagyon tudok. Persze megpróbálom. Azért igazoltam a Barcelonához, mert itt nagyobb esélyem lesz arra, hogy spanyol bajnokságot, kupát, vagy akár Euroligát nyerjek” – tette hozzá.

Tavaly a spanyol bajnokság legjobb ötösébe választották, és az Euroliga legjobb védőjátékosa lett.

“Most minden meg fog újulni előttem, egy bizonyítási vágy van bennem, ami egy plusz lökést fog adni.”