Kikapott a Veszprém a PSG-től, a bronzért küzdhet tovább a BL-ben

Heroikusan küzdött, de végül 27-26-ra kikapott a magyar bajnok. A Vardarral vagy a Barcelonával játszanak Nagy Lászlóék vasárnap a bronzéremért.

Akár döntőnek is beillett volna a Telekom Veszprém és a Paris Saint-Germain kézicsapatainak a mérkőzése a Bajnokok Ligájában, a sorsolás szeszélye miatt azonban már az elődöntőben összecsapott a két együttes.

Stepancic góljával indult a szombati első elődöntő, a magyar csapatból Suljic volt az első, aki betalált. 1-1 után is szoros volt a mérkőzés, bár 1-2 találattal el-ellépett a PSG, a Veszprém mindig visszakapaszkodott, még annak ellenére is, hogy Omeyernek hatalmas védései voltak. Lékai duplája után pedig 11-11-gyel vonultak szünetre a csapatok.

Omeyernek ilyen védései voltak az első félidőben:

A második játékrész elején magához vette a vezetést a Veszprém, de a PSG ismét gyorsan fordítani tudott és magabiztosan vezetett. 40 perc játék után úgy tűnt, itt bizony simán nyerhet a PSG, ám egy emberelőnyből nagyon jól jött ki a Veszprém, nyílt maradt a meccs. Nagy László és Gajic cipelték a hátukon a csapatot.

25-26-os hátránynál, emberhátrányban Mikler hetest védett, a egyenlítésért támadhatott a Veszprém, de Pálmarsson dobása kimaradt, a túloldalon pedig Nikola Karabatic volt eredményes . ez volt az egyetlen gólja a meccsen. Innen is visszajött még a Veszprém, a végén így megvolt a lehetőség hosszabbításra menteni a mérkőzést, de az utolsó támadást elrontotta a magyar csapat, így 27-26-ra kikapott.

A Veszprém hetedszer – sorozatban negyedszer – játszott BL-elődöntőt, háromszor sikerrel járt, viszont most fordult elő negyedszer, hogy nem jutott tovább a fináléba. A PSG viszont története első Bajnokok Ligája-döntőjére készülhet.

A párizsiak a macedón Vardar Szkopjével vagy a spanyol Barcelonával találkoznak majd a vasárnapi fináléban, míg a vesztes a Veszprémmel fog csatázni a bronzéremért.

Eredmény – kézilabda Bajnokok Ligája, elődöntő

Telekom Veszprém – Paris Saint-Germain (francia) 26-27 (11-11)

Gólszerzők: Nagy L. 6, Marguc 5, Gajic 4, Lékai 3, Blagotinsek, Nilsson 2-2, Ilic, Pálmarsson, Suljic, Ugalde 1-1 illetve Gensheimer, Hansen 7-7, Remili, Narcisse 3-3, Abalo, Nielsen 2-2, Stepancic, L. Karabatic, N. Karabatic 1-1