Tusup: összetört a szívem és hánynom kell

Kiállt feleségéért Shane Tusup.
Kapcsolódó cikkek

Hosszú Katinka felháborodott a Nemzetközi Úszószövetség szabálymódosításán, amely vk-versenyenként négy egyéni versenyszámra korlátozza a résztvevőket. Az olimpikon kifakadását Shane Tusup – aki férje és edzője is egyben – megtámogatta egy Instagramon közölt írással. Tusup szerint lényegében minden előnyt elvettek Katinkától, amit a kemény és odaadó munkájának köszönhet.

Hosszú Katinka Facebookon szidta a FINA-t
A magyar olimpikon Gyárfás bosszúját sejti a változások mögött.

Összetört a szívem és hánynom kell az egésztől. Végignéztem ahogy egy fantasztikus tehetség jóformán megöli magát az órákig tartó munkával, fejleszti a tudását és a képességeit, hogy ezzel is a mezőny elé kerüljön. Mindezt azért, hogy a szenvedélye egyben a munkája is legyen és jó példával járjon elöl.

– írja bejegyzésében Tusup, aki szerint ezzel azt mutatja a FINA, hogy semmi értelme a kemény munkának.

És mit kapott cserébe? Ahelyett, hogy remek példaként emlegetnék, aki megmutatta mit jelent a sport és mi mindent lehet elérni kemény munkával, inkább korlátozzák a versenyszámait és semmissé teszik a kemény munkának köszönhető előnyét. A legrosszabb az egészben, hogy ezzel az egésszel azt mutatják a jövő úszóinak és szurkolóinak, hogy soha nem értékelik majd őket és erőfeszítéseiket és nincs értelme a kemény munkának, mert egy szabálymódosítással elvehetik tőled a kemény munka gyümölcsét…