Hosszú távra tervez a magyar válogatott külföldi kapitánya

Elsősorban a júniusi Európa Liga-mérkőzéseken szeretne jól szerepelni a csapattal.
Kapcsolódó cikkek

Hosszú távra tervez, de elsősorban a júniusi Európa Liga-mérkőzéseken szeretne jól szerepelni csapatával Juan Manuel Barrial, a magyar férfi röplabda-válogatott nemrég kinevezett szövetségi kapitánya.

Az argentin szakember a múlt héten Svédországban három edzőmérkőzésen már dirigálta az együttest a házigazdák legjobbjai ellen. Két vereség mellett egyszer győzött a gárda, amely közel két év után ünnepelhetett újra sikert.

A dél-amerikai szakember a hétvégén hazai közönség előtt is bemutatkozik, ugyanis Dunaújvárosban péntektől vasárnapig egy négyes tornán Dániával és Svédországgal találkozik a magyar válogatott, amely két csapattal lesz érdekelt a viadalon.

Az eseményt felvezető pénteki, egyben bemutatkozó sajtótájékoztatóján Juan Manuel Barrial elmondta, ismerte a játékosokat és a körülményeket, ennek tudatában pályázott a posztra, az eddigi tapasztalatai pedig rendkívül pozitívak. Hozzátette, ebben az évben a legfontosabb feladatnak azt tartja, hogy összekovácsolódjon az együttes, és elsősorban a júniusi Európa Ligán szeretne jól szerepelni.

A dunaújvárosi tornát követően a gárda május 24. és 28. között Tallinnban játszik világbajnoki selejtezőt, ahol a házigazda észtek mellett Montenegró, Oroszország, Románia és Koszovó legjobbjaival találkozik majd. Júniusban már az Európa Ligába bizonyíthat az együttes, itt két tornát vív majd Dánia, Izrael és Ukrajna társaságában.