Jól játszott, de kikapott a hoki-vb-n a magyar válogatott

A magyar jégkorong-válogatott a Kazahsztán elleni mérkőzésen megmutatta, hogy van tartása.
Kapcsolódó cikkek

Nem is annyira titkon mindenki abban bízott a kijevi divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság előtt, hogy ez a pénteki magyar-kazah meccs majd a feljutásról dönt. Nekünk erre azonban már semmi esélyünk nem volt, az ukránok legyőzése után kikaptunk Ausztriától, Dél-Koreától és Lengyelországtól is. Így biztosan ötödik helyen zárunk. A kazahok viszont még feljuthatnak, ehhez nyerniük kellett ellenünk és győztek is.

Valami nem működött ezen a világbajnokságon a magyar csapat játékában, emiatt pedig jól láthatóan frusztráltak voltak a játékosok, akik a lengyelek elleni vereség után fogadkoztak: a magyar szurkolótábor megérdemli, hogy a kazahok ellen kiszolgálja őket Rich Chernomaz együttese.

Nem indult jól a pénteki mérkőzés, a 11. percben már kétgólos hátrányban voltunk, de aztán elkezdett úgy játszani a válogatott, ahogyan azt az egész tornán kellett volna. Nem akarták a játékosok túlfényezni a dolgokat, viszonylag stabil védekezésből agresszívan támadtunk, az elveszített korongokat pedig megpróbáltuk egyből visszaszerezni. A játékosok tehát elvégezték a piszkos munkát, és sikerült is szépíteni még az első harmadban, Sagert távoli lökete akadt be emberelőnyben.

A második játékrész nagy csatát hozott, és egyre inkább kezdett ellenfele fölé nőni a magyar csapat, igaz, a kazahok berendezkedtek arra, hogy ne kapjanak több gólt. A magyar lendület megmaradt a harmadik játékrészre is, az egyenlítésért mentünk szinte végig, nagy szívvel. A végén a kapust is levittük, de aztán a kazahok találtak be, ők nyertek 3-1-re. De hatalmas különbség van például a koreaiakhoz elszenvedett 3-1-es vereséghez képest, a lengyel elleni 0-2-ről nem is beszélve. Rajnát mindenképp ki kell emelni, hatalmas bravúrjai voltak.

Nem ilyen világbajnokságra számítottunk, ezt ki lehet mondani. De azért az is árulkodó, hogy a mostani teljesítmény után a szurkolók ismét elénekelték a Himnuszt és a Székely himnuszt is. Ez az előző mérkőzésen elmaradt.

A magyar válogatott az ötödik lett, a kazah pedig most az élre ugrott, de az utolsó pillanatig kérdéses, hogy visszajut-e az A csoportba.

Eredmény – 5. forduló

Magyarország – Kazahsztán 1-3 (1-2, 0-0, 0-1)

Gólszerzők: Sagert (18.) illetve Dallman (3.), Mikhalisz (11.)